Deputatul PNL Ioan Cupşa spune că nu este de acord ca PSD să susțină un Guvern minoritar PNL: „Fără PSD?! Da, domnule Florin Cîţu, Guvern PNL fără PSD! USL nu lipseşte nimănui, în nici un caz nouă liberalilor. PSD + PNL înseamnă mizerie pentru români”

1 lună in urmă 23

Deputatul PNL Ioan Cupşa a scris, luni, pe Facebook, că nu este de acord cu o susţinere a Guvernului PNL, de către PSD, în Parlament, el precizând că PSD va controla tot ce se întâmplă în viitoarea guvernare, chiar dacă nu va avea membri în Executiv.

Parlamentarul, care l-a susţinut pe Ludovic Orban în cursa pentru şefia PNL, afirmă că singura soluţie este refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR.

„Nu credeam că voi avea atât de curând o poziţie similară cu dl. premier demis, preşedintele PNL pe care nu l-am susţinut, dar lucrurile se întâmplă! USL (1 + ½) nu lipseşte nimănui, în nici un caz nouă liberalilor. Nu lipseşte nimănui, nu putem lipsi de orice speranţă românii («toţi sunt la fel», «nimic nu se schimbă», «ce mi-e dreapta ce mi-e stânga», «PSD=PNL», «n-ai ce să alegi»…), nu putem nega practic diferenţa dintre PNL şi PSD deoarece suntem partide diferite (istorie, ideologie, relaţii şi poziţionare internaţională, oameni…identitate!) şi aşa trebuie să rămânem, competiţia politică este necesară, posibilitatea de a alege este o nevoie a cetăţeanului, responsabilitatea politică care presupune şi înlocuirea partidului care nu performează trebuie să fie reală, doar din competiţie politică se poate naşte mai-binele, altfel …doar băltire şi lipsa de speranţă”, a comentat deputatul PNL.

Cupşa arată că „PSD nu este PNL, PNL este profund diferit de PSD şi aşa trebuie să rămână în mintea românilor!”.

Ioan Cupşa mai spune că „PSD + PNL înseamnă mizerie pentru români, înseamnă să-i lipsim pe români şi de speranţa că «mai-binele» se poate întâmpla, înseamnă un compromis din care cu toţii pierdem”.

„Nu, unui Guvern PNL + PSD! Indiferent că guvernul PNL este doar votat şi sprijinit în Parlament de către un PSD care nu va avea miniştri, dar un PSD care va controla tot ce se întâmplă în viitoarea guvernare!”, mai explică parlamentarul PNL.

Cupşa arată că există o concluzie evidentă, şi anume că ”trebuie refăcută Coaliţia de guvernare, PNL-USR-UDMR!”

„Drept consecinţă, mandatul domnului Ciucă fiind acela de a forma un Guvern minoritar cu sprijinul PSD, premierul desemnat trebuie să renunţe la mandat şi dl. preşedinte Klaus Iohannis trebuie să desemneze un alt candidat pentru a ocupa funcţia de premier! Bineînţeles, altul decât Florin Cîţu, pentru a da o şansă Coaliţiei”, mai spune Cupşa.

Sursa foto: Facebook/ Ioan Cupșa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă