Deputatul PNL, Florin Roman, critică demiterea de către prim-ministru a lui Octav Bjoza: Mai e încă timp pentru cei care au negociat “sinecura” unui erou să revină asupra deciziei

1 lună in urmă 4

Deputatul PNL, Florin Roman, a criticat marți, într-o postare pe Facebook, demiterea de către premierul Florin Cîțu a fostului deținut politic Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat.

Reacția lui Roman vine după ce guvernul a anunțat demiterea lui Bjoza, pe care îl acuză că încearcă să mistifice istoria prin punerea pe umerii comunității evreiești a aducerii comunismului în România și că solicită drepturi din partea statului pentru urmașii criminalilor de război, naziștilor sau fasciștilor, potrivit unui comunicat de presă transmis de guvern.

Postarea integrală a lui Florin Roman:

Octavian Bjoza nu este doar numele președintelui foștilor deținuți politici, ci unul dintre ultimii eroi în viață ai neamului românesc.

Un adevărat “Memorial al durerii” în carne și oase.

Un om căruia regimul comunist nu i-a îndoit nici coloana vertebrală, nici convingerile❗️

Schimbarea domniei sale este o eroare. Văd că mulți arată cu degetul spre Florin Cîţu.

Cei care au luat această decizie sunt, ca de obicei, în spatele cortinei. Ei iau decizii politice și le înmânează, în plic, premierului.

Știu din câteva discuții cu domnul Bjoza că nu era tocmai confortabil cu acest post, mai ales după ce partea de revoluționari a rămas fără șef. Dar nu-și putea abandona puținii colegi, care mai trăiesc, de suferința din temnițele comuniste!

Parca suntem blestemați să nu ne prețuim adevăratele valori morale, decât după ce nu le mai avem.

În cazul domnului Bjoza mai e încă timp pentru cei care au negociat “sinecura” unui erou să revină asupra deciziei.

Iertare, domnule Bjoza❗️

Citește și: Premierul Florin Cîțu l-a demis pe Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat. Motivele invocate: Acuzațiile la adresa evreilor că sunt vinovați de aducerea comunismului în România și solicitarea ca ”urmașii criminalilor de război, naziștilor sau fasciștilor” să beneficieze de drepturi

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă