Deputatul liberal Marilen Pirtea anunţă că a depus în Parlament proiectul de lege pentru predarea obligatorie în şcoli a istoriei Revoluţiei de la Timişoara din 1989

3 săptămâni in urmă 33

Deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea anunţă, joi,că a depus în Parlament proiectul de lege pentru predarea în şcoli a istoriei Revoluţiei de la Timişoara din 1989. Deputatul precizează că va solicita colegilor deputaţi să îl susţină.

”Am promis depunerea proiectului de lege pentru predarea istoriei Revoluţiei de la Timişoara din 1989.  Astăzi, 23 decembrie 2021, am înregistrat în circuitul legislativ Proiectul de Lege privind Introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România. Am formulat acest proiect ca pe o datorie de onoare, în urma consultărilor cu asociaţiile de revoluţionari. Pentru iniţierea proiectului voi solicita susţinerea colegilor deputaţi, fie că reprezintă Timişul, Bucureştiul sau oricare altă circumscripţie”, a scris Marilen Pirtea pe Facebook.

În data de 18 decembrie, a.c., deputatul PNL Marilen Pirtea a anunţat că va depune în Parlament un proiect de lege prin care să fie introdusă în curricula şcolară studierea obligatorie a disciplinei „Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România”.

„La împlinirea a 32 de ani de la zilele Revoluţiei de la Timişoara din 1989, trăim cu stupefacţie într-o realitate post-adevăr, în care generaţii întregi de tineri, de la cei care abia intră în ciclul şcolar gimnazial, până la elevii claselor a douăsprezecea, sunt aproape complet lipsiţi de informaţia elementară despre Revoluţia de la Timişoara, despre schimbările de regim social şi politic produse în decembrie 1989, toate datorate curajului timişorenilor eroi, care au realizat Revoluţia pe străzile însângerate ale Timişoarei. Curricula şcolară nu cuprinde, din păcate, nici măcar în manualul de istorie, pagini semnificative despre Revoluţia de la Timişoara din 1989. Este o ruşine naţională, atât pentru Ministerul Educaţiei, cât şi pentru dascălii din şcoli, faptul că cei care au iniţiat eliberarea ţării de sub dictatura comunistă, revoluţionarii Timişoarei nu se mai află în niciun capitol al istoriei recente predate în învăţământul preuniversitar”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL Timiş, deputatul Marilen Gabriel Pirtea, printr-un comunicat de presă.

sursa: News.ro, sursa foto: Captură TVR

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă