Deputatul Iulian Bulai, amendat de CNCD cu 5.000 de lei, după ce a spus că Fecioara Maria este „o mamă surogat”. Reacţia acestuia

1 lună in urmă 25

Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării l-a amendat cu 5.000 de lei pe deputatul USR Iulian Bulai, pentru că l-a descris pe Hristos ca „Un copil sărac, dintr-o familie ciudată, cu un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă surogat”, informează News.ro. Iulian Bulai spune că îi pare rău pentru formulare, însă „nu cred că există un singur mod de a-ți manifesta credința și nici că acel unic mod trebuie impus altora”.

Preşedintele CNCD Asztalos Csaba a precizat că amenda vine în urma postării făcute pe Facebook la finalul anului 2019 de către deputatul USR, Iulian Bulai.

La sfârşitul anului 2017, Iulian Bulai făcea o declaraţie controversată despre Isus Hristos: „Un copil sărac, dintr-o familie ciudată, cu un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă surogat”.

Reacţia lui Bulai, după amenda primită

Deputatul USR a reacționat pe Facebook, unde a spus că a aflat din presă despre sancțiunea primită de la CNCD.

„Am aflat din presă despre o sancțiune primită de la CNCD. Până la acest moment, ea nu mi-a fost comunicată în mod oficial. Bănuiesc că sancțiunea privește o postare de acum mai bine de un an despre Fecioara Maria. Sunt un creștin catolic practicant, iar viața mea a fost și este puternic influențată de valorile credinței mele. Intențiile mele din acea postare nu au fost, în niciun caz, de a jigni pe cineva”, a scris Iulian Bulai.

Am înțeles, încă de pe atunci, că e posibil ca formularea mea să nu fi fost cea mai fericită și mi-am cerut scuze la momentul respectiv și pentru formularea în cauză, și pentru interpretările distorsionate la care ar fi putut da naștere. Continuă să-mi pară rău. În același timp, însă, nu cred că există un singur mod de a-ți manifesta credința și nici că acel unic mod trebuie impus altora. Trebuie să ne putem trăi împreună și diferit credințele noastre. Și să-i iertăm pe cei care greșesc fără voie.

Iulian Bulai:

Deputatul mai spune că nu cunoaşte motivația CNCD, iar din acest motiv, nu poate spune mai multe, însă când va fi informat pe cale oficială va reveni, dacă e nevoie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă