Deputații-juriști dau undă verde cererii DNA de ridicare a imunității lui Nicolae Bănicioiu, acuzat de luare de mită

4 luni in urmă 26


Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat astăzi un raport favorabil cererii DNA de ridicare a imunității deputatului Pro România Nicolae Bănicioiu, acuzat de procurorii DNA de trafic de influență și luare de mită. Votul final va avea loc marțea viitoare, în plenul Camerei Deputaților, au declarat surse parlamentare pentru Libertatea.


DNA a solicitat pe 20 octombrie încuviințarea Plenului Camerei Deputaților pentru ridicarea imunității unui deputat, acuzat de trafic de influență și luare de mită când era ministru, fiind vorba de Nicolae Bănicioiu, potrivit surselor Libertatea.


Pe 21 octombrie, cererea oficială a ajuns la Camera Deputaților, care, conform procedurii, a trimis-o la Comisia juridică pentru avizare.


Deputatul Pro România Nicolae Bănicioiu este acuzat de trafic de influență și luare de mită de aproape 4 milioane de lei în perioada în care era ministru al sportului şi apoi la sănătate.


Contactat de ziar în ziua în care DNA a făcut anunțul fără să îl nominalizeze direct, Bănicioiu a declarat că este de acord cu ridicarea imunității.


“Pot să vă spun că vreau să fie lămurite lucrurile cât mai repede. Sunt de acord cu ridicarea imunității și, mai mult decât atât, nu voi mai candida, ca să nu beneficiez de imunitate”, a declarat Nicolae Bănicioiu pentru Libertatea.


Nicolae Bănicioiu a condus, în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, Ministerul Tineretului și Sportului, pentru ca din 5 martie 2014 să treacă la conducerea Ministerului Sănătății, unde a rămas până pe 17 noiembrie 2015.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă