Departamentul de Stat al SUA îi avertizează pe americani să evite Ucraina, din cauza tensiunilor cu Rusia

4 săptămâni in urmă 36

Departamentul de Stat al SUA a emis o avertizare de călătorie prin care îi sfătuiește pe americani să nu meargă în Ucraina din cauza „amenințărilor crescânde din partea Rusiei”. Unele zone, precum Crimeea, Donețk și Lugansk sunt considerate cu „risc ridicat”.

„Cetăţenii americani trebuie să cunoască relatările conform cărora Rusia plănuieşte o acţiune militară semnificativă împotriva Ucrainei. De asemenea, cetățenilor americani li se reamintește că condițiile de securitate, în special de-a lungul granițelor Ucrainei, în Crimeea ocupată de Rusia și în estul Ucrainei controlate de Rusia, sunt imprevizibile și se pot deteriora fără preaviz”, se arată în avertizarea publicată pe site-ul Ambasadei SUA în Ucraina.

„Cetățenii americani care vor să călătorească în Ucraina trebuie să știe că acțiunile militare rusești întreprinse oriunde în Ucraina ar avea un impact grav asupra capacității Ambasadei SUA de a furniza servicii consulare, inclusiv asistență cetățenilor americani pentru plecarea din Ucraina”, se mai arată în comunicat.

Tensiunile dintre Moscova și Kiev au tot crescut în ultimele săptămâni, pe fondul acuzațiilor că Rusia a trimis aproape 100.000 de soldați la granița cu Ucraina. Moscova a anexat Crimeea în 2014 și i-a sprijinit pe separatiștii din estul Ucrainei, alimentând un război care a provocat mai mult de 13.000 de victime.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă