Departamentul de Justiție al SUA anchetează o presupusă „luare de mită pentru grațiere” la Casa Albă

1 month ago 28

O presupusă schemă de „luare de mită pentru grațiere” la Casa Albă este investigată de Departamentul de Justiție al SUA, conform unor documente din instanță făcute publice marți, transmite The Guardian.

Numele lui Donald Trump nu apare în document, însă investigația vine în contextul în care mass-media din Statele Unite au scris că președintele SUA are în vedere să grațieze mai multe persoane înainte să-și termine mandatul, în ianuarie 2021.

De altfel, Donald Trump l-a grațiat, săptămâna trecută, pe Michael Flynn, fostul său consilier pe securitate națională care a minţit FBI cu privire la contactele sale cu un diplomat rus.

Ancheta Departamentului de Justiție arată că o persoană a oferit „o contribuție politică substanțială în schimbul unei grațieri sau a unei amânări a sentinței”.

De asemenea, două persoane ar fi acționat în mod necorespunzător ca lobbyști pentru a asigura grațierea în această schemă, conform documentelor din instanță. Toate cele trei nume sunt anonimizate.

Marți seară, un oficial al Departamentului de Justiție a declarat pentru Reuters că niciun oficial din guvernul SUA nu este „subiect sau ținta” investigației.

„Investigația pe grațiere este Fake News!”, a postat și Donald Trump pe Twitter.

sursa foto: AGERPRES/REUTERS/Carlos Barria

Read Entire Article

Powered By Seo Tools