Denis Le Vot, Dacia: Planul pentru 1 milion de maşini Dacia rămâne în picioare. Dacia se va extinde în clasa compactă cu modele precum actualul Jogger şi viitorul Bigster pentru a putea vinde maşini mai mari, dar pe o platformă de clasă mică, venind cu preţuri chiar şi cu 10.000 de euro sub concurenţa directă

1 săptămână in urmă 23

Denis Le Vot, CEO Dacia: Maşinile devin tot mai scumpe iar noi mizăm pe raţional. Spre exemplu, de ce să plătească cineva pentru trei ecrane în maşină când îşi poate folosi propriul telefon mobil? Nu toţi vor o maşină complicată, dar vor esenţialul precum un sistem de asistenţă la plecarea din pantă sau aer condiţionat care acum este disponibil în echiparea de bază.

Planul producţiei de 1 milion de au­to­mobile Dacia anual ră­mâ­ne în planul Renault, ceea ce în­seam­nă că în perioada urmă­toa­re uzina de la Mioveni va relua ideea extinderii capacităţii de pro­ducţie de la 350.000 la peste 400.000 de unităţi. Astfel investiţia pusă pe hold la început de 2020 de 100 mil. euro la Mioveni ar putea reveni.

„Vrem să vindem tot mai multe maşini, vrem să atingem şi să depăşim pragul de 1 mi­lion de unităţi anual. Suntem în seg­mentul mic şi vrem să creştem şi în cel compact. Baza este clasa B şi de acolo nu dispărem, ci formăm o nouă bază şi pe C şi implicit volumele vor creşte“, a spus Denis Le Vot, CEO-ul mărcii Dacia, într-un in­terviu acordat ZF.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă