Demiteri pe bandă rulantă la Ministerul Sănătății! Vlad Voiculescu dă afară pe capete şefi de instituţii şi secretari de stat

1 lună in urmă 30

Vlad Voiculescu a mai spus, în ceea ce-i priveşte pe secretarii de stat, că unul singur va rămâne. Restul vor fi schimbați, a spus ministrul Sănătății la EpochTimes.

Ministrul le-a transmis celor interesați să intre în sistem să îi trimită CV-ul la adresa [email protected]

„Vor exista schimbări peste tot. Legat de secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii, va fi unul singur care va rămâne din vechii secretari de stat. Vor exista schimbări la toate instituţiile din Sănătate, la toate instituţiile centrale, fără excepţie, vor exista schimbări. De asemenea, în toate structurile de mai jos, dar nu trebuie să le vedem pe toate de la început. Nu fac parte dintr-o construcţie politică care să aibă în buzunar nişte cadre […] pe care să le plasăm într-un loc sau altul.

Fiecare om care e deja în administraţie şi vrea să lucreze, vrea să pună umărul la o schimbare reală în bine pentru români este binevenit să o facă în continuare. Şi, de asemenea, cine vrea să pună umărul din afara administraţiei, fie că este membru de partid sau nu, este binevenit să îşi trimită CV-ul la [email protected] Este locul în care oricine îşi poate trimite CV-ul şi cu o parte dintre aplicanţi pot să am o discuţie. Încercăm să aducem cei mai buni oameni”, a spus Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: Numirile vor fi făcute pe criteriul meritocraţiei, nu pe linie de partid

„Dacă patru ani de zile am vorbit împotriva politizării managementului de spitale, cu siguranţă nu voi face ceea ce am blamat în această perioadă şi nu este vorba numai de mine. Din fericire, USR-PLUS este un alt fel de construcţie politică, USR-PLUS nu vreau să spun că urăşte, dar nu are o mare stimă pentru politizare, pentru politizarea instituţiilor publice, să spunem aşa”.

Întrebat ce anume îl nemulţumeşte la actualii secretari de stat şi şefii instituţiilor din subordinea DSP, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ministrul a răspuns: „Nu e vorba neapărat de a judeca o persoană, mai degrabă ne uităm la cum au funcţionat anumite instituţii dacă vrem o schimbare. Şi vrem ca această schimbare să se petreacă într-un anumit ritm, atunci evident că avem nevoie alături de noi de oameni care pe de o parte să aibă acelaşi set de valori cu noi – şi asta este foarte important -, pe de altă parte trebuie să fie oameni care să poată să ducă, oameni care au mai implementat astfel de schimbări, care au experienţă internaţională şi o experienţă românească destulă cât să fie credibil că noi chiar vrem să ne ţinem de treabă.

La Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vom aduce un expert de la Londra care lucrează acolo de mai bine de zece ani. Lucrează la Londra, în Oxford. Un expert român în politici publice de sănătate, român stabilit în Marea Britanie, care cred că a lucrat în cel puţin 10 ţări pentru strategii de sănătate şi pentru politici publice de sănătate. Este vorba de domnul Adrian Gheorghe. Invit pe oricine să verifice CV-ul dumnealui, care sunt capabilităţile acestui domn, eu unul sunt foarte mândru şi bucuros că o astfel de persoană ni se alătură în ceea ce încercăm să facem aici”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Citește și Ludovic Orban și Anca Dragu se vaccinează marți anti-Covid în fața tuturor românilor

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă