Demiterea lui Allegri ar costa-o pe Juventus 80 de milioane de euro. De când nu și-a mai demis antrenorul în plin sezon

3 zile in urmă 26

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:15, Digi Sport 1

  • Liga Națiunilor: Scoția - Ucraina, miercuri, 21:45, Digi Sport 1

Demiterea lui Allegri ar costa-o pe Juventus 80 de milioane de euro. De când nu și-a mai demis antrenorul în plin sezon

Torinezii ocupă locul opt după șapte etape și au 10 puncte, cu șapte mai puține față de liderul, Napoli, astfel că se cere insistent demiterea sa. Ce mai recentă dată când Juventus și-a demis antrenorul în plin sezon este 29 ianuarie 2010, atunci când Ciro Ferrara a fost demis și înlocuit cu Alberto Zaccheroni.

 Scandalul s-a iscat la scurt timp după una dintre marile surprize ale anului din fotbal, înfrângerea cu Monza, 0-1. 

Pavel Nedved (50 de ani), vicepreședintele clubului, le-a transmis superiorilor săi că Allegri trebuie demis, dar deocamdată nu este nimic concret. Despărțirea de actualul antrenor ar însemna și o gaură importantă în buget, după cum au calculat cei de la tuttosport.com.

Așa, la un prim calcul, despărțirea de Allegri ar costa-o pe ”Bătâna Doamnă” uriașa sumă de 80 de milioane de euro.

Eliminarea din Champions League ar mai produce o gaură în buget în valoare de 60 de milioane de euro

Cum s-ar ajunge la o astfel de sumă? Massimiliano Allegri, care este unul dintre cel mai bine plătiți antrenori din Serie A, este remunerat în prezent cu 7,5 milioane de euro pe sezon, dar cu anumite bonusuri ajunge la 9 milioane de euro pentru un an competițional. Cum el mai are contract până în iunie 2025, reiese că suma brută ar ajunge, cu tot ce s-a achitat până acum, la aproximativ 45 de milioane de euro. 

Nici înlocuirea lui Allegri nu ar fi chiar ieftină pentru diriguitorii clubului. Variante pentru banca tehnică ar fi Thomas Tuchel sau Mauricio Pochettino, dar și italianul Roberto Mancini, despre care se spune că ar putea avea un salariu, până în 2025, în valoare de 35 de milioane de euro, cu tot cu staff. În total, schimbarea băncii tehnice ar duce spre suma de 80 de milioane de euro.

Conducerea clubului nu ar vrea, așadar, o despărțire de Allegri, deși există persoane din club, dar și din rândul suporterilor care cer o schimbare.

Juventus nu se descurcă bine nici în Grupa H din UEFA Champions League. Torinezii au pierdut și al doilea meci din grupă, de data asta de acasă, cu Benfica, scor 1-2, au zero puncte, în timp ce PSG și Benfica au deja câte 6. O eliminare prematură din cea mai importantă competiție europeană intercluburi ar însemna pentru Juventus o altă ”gaură” în valoare de 60 de milioane de euro, bani proveniți de la UEFA.

VIDEO cu rezumatul partidei Monza - Juventus 1-0

Etichete: juventus , roberto mancini , massimiliano allegri , mauricio pochettino , antrenor juventus , pavel nedved , thomas tuchel , massimiliano allegri juventus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă