Demisie după ancheta Recorder: Lazăr Neacșu, „agentul de influență al BOR”, pleacă din Consiliul General al Capitalei și din PSD

1 săptămână in urmă 18

PSD București a anunțat miercuri că Neacșu Lazăr, consilierul general care a apărut în ancheta Recorder privind construcția de biserici din bani publici, a demisionat din partid și din Consiliul General al Muncipiului București, potrivit unui comunicat de presă citat de news.ro.

În ancheta „Clanul Marelui Alb”, Neacșu Lazăr se autodescrie drept un „agent de influență al BOR” în politică.

„În 2016 nu am avut ce face, şi l-am intrebat pe Marele Alb: Preafericirea Voastră, vreau să ma duc si eu consilier general, la ce partid sa ma duc? Du-te la PSD că va câştiga toată ţara. El m-a sfătuit. Şi asa a fost, n-a câştigat PSD în toată ţara? Da. Normal, că-i securist. Normal, că-i securist. E de-al lor, nu? E cel mai informat om, ca şi Papa”, spune Neacșu Lazăr, într-o discuție filmată cu camera ascunsă de jurnalistul Recorder.

Jurnalistul Victor Ilie s-a infiltrat, folosind o identitate falsă, în rândul rețelei și a prezentat modul cum mecanismul de funcționare a imperiului financiar creat în jurul Bisericii Ortodoxe Române.

„În sistemul nostru se intră puțin mai greu, dar odată ce-ai intrat, ai o pălărie bine asigurată, adică nu te mai plouă…”, i-a mai spus vicarul eparhial jurnalistului.

Potrivit Recorder, 1,3 miliarde de lei au fost alocaţi de la buget în ultimii 13 ani, adică în mandatul Patriarhului Daniel, numai pentru bisericile din Bucureşti.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă