Dela0.ro: 60% din inspectorii școlari generali participă la alegeri pe listele PNL / 25 de inspectori din 42 candidează la funcțiile de consilieri locali sau județeni

2 months ago 2

În mai puțin de un an de guvernare liberală, ministrul Educației Monica Anisie a schimbat 85% din conducerile inspectoratelor școlare județene, înlocuind 36 de inspectori generali. Între noii numiți 31 sunt membri PNL. Iar 25 dintre aceștia candidează la alegerile de săptămâna viitoare pentru poziții de consilieri locali sau județeni, dezvăluie site-ul dela0.ro

Alegerile și campania electorală aferentă îi prind pe mai bine de jumătate din inspectorii generali în postura de candidați. 25 de persoane aflate în astfel de funcții (dintr-un total de 42 de inspectori școlari generali) participă la urne pentru poziții de consilieri locali sau județeni, pe listele PNL.

Deși era o susținătoare înfocată, cel puțin la nivel declarativ, a concursurilor pentru posturile de inspector școlar general, ministrul Monica Anisie a debutat la vârful Educației românești cu o sarabandă de numiri politice.

Între noiembrie 2019  și ianuarie 2020 a schimbat 19 inspectori școlari generali din 42. Dintre cei schimbați 17 purtau însemnele PNL.

La alegerile locale din 2016, într-o perioadă dominată de PSD în teritoriu, au fost 12 inspectori școlari generali care au candidat pe listele social-democraților.

În 2017 fostul ministru al Educației Liviu Pop, sub pălăria guvernării PSD, schimba peste noapte 13 inspectori școlari generali.

Citește integral pe dela0.ro

Read Entire Article
Powered By Seo Tools