„Degeaba te uiți!” » Izbucnirea Simonei Halep din meciul cu Danielle Rose Collins

2 luni in urmă 19

Articol de GSP - Publicat joi, 12 august 2021, 10:44 / Actualizat joi, 12 august 2021 11:09

Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) a fost eliminată din turneul de la Montreal, după ce a cedat în trei seturi în fața americancei Danielle Rose Collins (27 de ani, 28 WTA), scor 6-2, 4-6, 4-6.

Dintr-un meci pe muchie de cuțit, cum a fost cel din această dimineață, nu aveau cum să lipsească momentele tensionate. Un astfel de episod s-a petrecut la începutul setului decisiv, protagonistă fiind chiar Simona Halep. 

Scoasă din sărite după ce a returnat greșit un serviciu, Halep a izbucnit:

„Nu te uita în tribună! Degeaba te uiți!”, a strigat Halep, nemulțumită de modul în care arăta jocul său în acel segment al jocului.

Simona Halep - Danielle Rose Collins: filmul meciului

  • Absentă din circuit la ultimele competiții importante, Simona a revenit cu multă încredere pe teren. Iar primul set a adus în multe momente aminte de vechea versiune a lui Halep. Agresivă, dictând ritmul punctelor, românca a zburdat pe teren în prima manșă, una în care s-a impus autoritar, scor 6-2. Simo a salvat o minge de break la 0-1, apoi a supus-o pe Collins unei presiuni frecvente: jucătoarea noastră a reușit două break-uri și a închis setul în 44 de minute. 
  • Cumva normal după o pauză atât de lungă, fluctuațiile și-au făcut apariția în jocul Simonei Halep începând cu al doilea set. Iar cele mai mari ezitări au fost la serviciu, una dintre vulnerabilitățile cu care ea s-a mai confruntat și în trecut. Nu doar că Danielle Rose Collins a fost în permanență la conducere, dar Simona și-a pierdut serviciul de nu mai puțin de patru ori. Cu un procentaj de doar 46% al punctelor câștigate cu primul serviciu, Simona s-a văzut nevoită să accepte situația și să se pregătescă pentru bătălia din decisivul ce avea să vină. 
  • Chiar dacă procentajele ei au mai crescut, Simona n-a reușit să facă toate reglajele de care avea nevoie pentru victorie. Halep a condus cu 2-1 și 3-2, de fiecare dată cu break în față, însă americanca a arătat de ce are 11 victorii consecutive în circuit: a revenit de fiecare dată, a blocat inteligent tactica Simonei și s-a impus în cele din urmă cu 6-4. Ultimul game al partidei a fost unul maraton. Halep a avut două oportunități de a trimite setul în prelungiri, dar Collins a închis partida la cea de-a cincea minge de meci avută.

„Degeaba te uiți!” » Izbucnirea Simonei Halep din meciul cu Danielle Rose Collins

Statisticile meciului, conform SofaScore

Simona Halep, după înfrângerea cu Danielle Rose Collins: „Multe lucruri pozitive” 

La fix trei luni de la ultima apariție într-o competiție, Simona Halep a revenit pe teren în această dimineață, la turneul pe care îl câștigase de două ori în trecut. Halep a luat primul set, a condus de două ori în decisiv, însă lipsa meciurilor și-a spus cuvântul: adversara sa, cu o serie remarcabilă la activ, a întors soarta partidei și s-a impus cu 6-4.

În ciuda înfrângerii, sunt, totuși, semne îmbucurătoare pentru Simona: în două ore și 47 de minute de joc, nu a părut deloc să se confrunte cu probleme fizice, luptând de la egal la egal cu o adversară aflată pe val. 

„Multe lucruri pozitive în ce privește felul în care am jucat azi. E un pic neașteptat să vii după trei luni în care n-ai putut juca cine știe ce tenis și să joci trei ore la un nivel foarte ridicat cu cineva care câștigă multe meciuri și turnee în ultima vreme”, a afirmat Simona Halep la finalul meciului, potrivit WTA Insider.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Danielle Rose Collins

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Simona Halep, înfrângere la prima apariție după 3 luni, într-o bătălie aprigă cu Danielle Rose Collins

Sorana Cîrstea, spulberată în turul 2 la Montreal » Românca a luat doar 4 game-uri cu Victoria Azarenka

Playtech: BOMBĂ! Câți bani câștigă fata lui Mugur Isărescu. Halucinant ce salariu colosal are


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă