Declin uluitor al Serenei Williams! Americanca va fi vecină de clasament cu Andreea Prisacariu după Australian Open

3 săptămâni in urmă 25

Serena Williams se va prăbuși în clasamentul mondial după Australian Open 2022, turneu de Grand Slam pe care marea campioană americană îl ratează din cauza accidentării de la genunchi.

Serena Williams, fostă ocupantă a locului 1 mondial, traversează un declin uluitor! Americanca aflată în acest moment pe locul 41 mondial va părăsi Top 100 WTA după patru ani și va coborî în jurul locului 250 WTA la sfârșitul lunii viitoare.

Serena s-a mai aflat în picaj în anul 2018, atunci când a luat o pauză de la tenis pentru a deveni mamă. În sezonul respectiv, deținătoarea a 23 de titluri de Grand Slam ajunsese la un moment dat pe poziția 491 WTA.

Declin uluitor al Serenei Williams! Americanca va ieși din Top 200 WTA și va fi vecină de clasament cu Andreea Prisacariu

Serena Williams nu s-a recuperat nici acum după accidentarea suferită în luna iunie, la Wimbledon, astfel că americanca a declarat forfait pentru Australian Open 2022! Serena va pierde puncte importante, în condițiile în care nu își va apăra sfertul de finală atins anul trecut, dar și din cauza unei reguli a WTA, potrivit cărei jucătoarelor li se vor scădea anticipat punctele de la mai multe turnee din 2021. Astfel, Serena va rămâne cu 282 de puncte și va deveni vecină de clasament cu o speranță a tenisului românesc, Andreea Prisacariu (21 de ani), aflată pe locul 339 WTA. Cele două vor fi despărțite de numai 100 de puncte în ierarhia mondială.

Serena Williams și-a amânat revenirea pe terenul de tenis, iar marea campioană americană ratează turneele care vor avea loc în luna ianuarie la „Antipozi”, inclusiv Australian Open. Serena a triumfat de șapte ori la Grand Slam-ul australian, în anii 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015 și 2017. Serena a suferit o accidentare la genunchi, iar din acest motiv a avut unul dintre cele mai slabe sezoane din carieră. „Urmând sfatul echipei mele medicale, am decis să mă retrag de la Australian Open de anul viitor!”, a spus Serena într-un comunicat.

The post Declin uluitor al Serenei Williams! Americanca va fi vecină de clasament cu Andreea Prisacariu după Australian Open appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă