Declarații de la Ministerul Educației, la ora 10 – ministrul anunță decizia finală în privința pragului ratei de vaccinare în deschiderea școlilor și ce teze rămân pentru fiecare profil, la liceu

3 săptămâni in urmă 34

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/11/Captură-de-ecran-din-2021-11-05-la-09.26.53.png
Ministrul Educației a anunțat că va avea declarații pe tema introducerii criteriului ratei de vaccinare în deschiderea fizică a școlilor, la ora 10, vineri. Declarațiilor vor putea fi urmarite și pe Edupedu.ro.

Reamintim că Președintele Iohannis a anunțat joi că școlile se vor redeschide de luni, iar în criteriile de reluare a cursurilor va fi introdus unul nou – rata de vaccinare a personalului din școală, pentru ca o școală să funcționeze cu prezența fizică.

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.

Însă, va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii.

Experții, specialiștii din cele două ministere și din INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al ministerului Educației și ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Educației a anunțat că „se conturează” un prag de 60%: „Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10:00, la sediul ministerului Educației”, potrivit ministrului Cîmpeanu.

Ministrul a mai anunțat într-un interviu la Digi24 că tot vineri la ora 10 va anunța ce teze rămân la liceu, pentru fiecare profil în parte, fiind stabilite de Direcția de Învățământ Preuniversitar.

Cîmpeanu a anunțat săptămâna trecută că numărul tezelor va fi redus de la 3 la 2 la clasa a VIII-a, eliminând teza la istorie/geografie, iar la liceu din 4 teze elevii vor avea de susținut 3.

Citește și: LISTE Ratele de vaccinare ale școlilor și grădinițelor din 18 județe și din București

Articolul este în curs de actualizare

Articolul Declarații de la Ministerul Educației, la ora 10 – ministrul anunță decizia finală în privința pragului ratei de vaccinare în deschiderea școlilor și ce teze rămân pentru fiecare profil, la liceu apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă