"Declarăm război deschis mărcii FCP și vulpii jigărite cu pretenții de lup". Petrolul, situație explozivă

2 luni in urmă 46

  • Liga 2: U Cluj – Unirea Constanța, joi, 21:30, Digi Sport 1

  • Liga 2: Hermannstadt - Poli Iași, joi, 18:30, Digi Sport 1

Au demisionat doi dintre cei 12 membri ai AGA Petrolul

Astfel, această parte a galeriei și-a prezentat demisia din Adunarea Generală a Asociaților clubului. Ceea ce i-a înfuriat pe ultrași a fost faptul că șefii clubului au decis să nu participe la a doua licitație organizată de primăria Ploiești pentru obținerea măecii FC Petrolul. Aceștia s-au supărat și pentru faptul că nu s-a ajuns până acum la un acord cu Consiliul Local.

Până în această vară, asociația ACS Petrolul 52, înființată în 2016 de suporteri și legendele clubului, după falimentul vechiului Petrolul, era recunoscută drept continuatoarea echipei.

Cei care s-au revoltat și au luat această decizie sunt cei din Peluza Latină (reprezentați de Eduard Opaschi) și cei din Asociației Diaspora Galben Albastră (reprezentați de Bogdan Păun), precum și unele părți ale Uniunii Suporerilor Petroliști. Astfel AGA rămâne fără doi dintre cei 12 membri.

"Stimate Domnule Președinte. Ca urmare a deciziei Uniunii Suporterilor Petroliști de a renunța la calitatea de Membri Asociați Susținători ai ACS Petrolul 52, precum și de a se disocia de aceasta, vă înaintăm demisiile noastre din AGA ACS Petrolul 21", se arată în înștiințarea către Costel Lazăr.

Uniunea Suporterilor Petroiliști (USP) a dat și ea un comunicat dur.

”AȚI RĂTĂCIT CALEA, TRADIȚIA SI GLORIA SCUTULUI PETROLIST!
Pentru că Membrii Fondatori ai ACS Petrolul 52 au dovedit în repetate rânduri că au rătăcit calea, tradiția și gloria scutului petrolist, ba chiar au luat în considerare la un moment dat abandonarea scutului, numelui și palmaresului Petrolului Ploiești în favoarea unor simboluri artificiale nou create – marca FCP și „vulpea”, un surogat urât de toată suflarea petrolistă, Uniunea Suporterilor Petroliști anunță în mod oficial ruperea oricărei legături, de orice natură, cu Asociația Club Sportiv Petrolul 52, începând de azi, 11.08.2021.

Continua tergiversare a asocierii cu o Primărie și un Consiliu Local dispuse să sprijine finanțarea clubului, în condițiile în care acesta se găsește într-o criză financiară severă, iar în 4 zile trebuie plătite salariile jucătorilor și staff-urilor clubului (inclusiv ale CCJ) pe luna iulie în valoare de aproximativ 100.000€, este un act de inconștiență dusă la extrem, pe care USP îl condamnă cu toată fermitatea. Explicațiile oferite de unii Membri Fondatori suporterilor: „au mai fost și alte echipe cu întârzieri la salarii și a mers treaba” sunt de natură de a agrava situația, pentru că dovedesc o premeditare cinică a unei situații de criză severă, acceptată cu seninătate de Membri Fondatori ai ACS. USP se disociază de un asemenea act de iresponsabilitate managerială și de un cinism pervers ieșit din comun.
Am știut dintotdeauna că ne considerați niște „spectatori” fără minte și fără greutate în deciziile voastre. Ei bine, începând de astăzi acești „spectatori” vor reîncepe acțiunile pentru recâștigarea cu demnitate a scutului petrolist și a prestigiului PETROLULUI PLOIEȘTI și declară război deschis mărcii FCP și vulpii jigărite cu pretenții de lup, care vor rămâne singurele voastre opțiuni.

Am fi făcut acest demers mai demult, dar am tot continuat să speram într-o judecată rațională a Membrilor Fondatori. Din păcate, aceasta nu a venit și nici nu sunt semne că va veni vreodată.

HAI PETROLUL!”, se arată în comunicat.

Etichete: petrolul , suporteri petrolul , galerie petrolul
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă