Decizii luate de FR de Judo după rezultatele sub așteptări de la Tokyo. Ce se întâmplă cu loturile de seniori

1 lună in urmă 32

Întrunirea extraordinară a Comitetului Director al Federaţiei Române de Judo s-a desfășurat miercuri la Poiana Brașov și s-au luat câteva decizii importante.

În cadrul şedinţei convocate de președintele FR de Judo, Cozmin Guşă, s-a analizat evoluţia mult sub aşteptări a delegaţiei noastre participante la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, respectiv luarea de măsuri şi decizii pentru activitatea din perioada următoare în vederea creşterii performanţei.

Principalele decizii adoptate în cadrul Comitetului Director vizează modificarea radicală a componenţei Loturilor Olimpice ale României, masculin şi feminin, dar şi modificarea organigramei şi a organizării colectivelor tehnice ce asista aceste loturi.

Decizii luate de FR de Judo după rezultatele sub așteptări de la Tokyo. Ce se întâmplă cu loturile de seniori

Astfel, în cadrul lotului de seniori numărul s-a redus de la 9 sportivi la 7, aceştia fiind în majoritatea lor foşti campioni mondiali, europeni, medaliaţi în competiţiile de juniori şi cadeţi dar şi cu rezultate recente obţinute în acest an la competiţiile internaţionale de seniori.

La feminin, de asemenea s-a luat decizia restructurării lotului prin promovarea unor campioane şi medaliate internaţional din noua generaţie de sportive ale României.

Restructurările la nivelul colectivului tehnic, coordonatori, antrenori respectiv preparatori se vor implementa în perioada imediat următoare conform deciziilor Comitetului Director, informează site-ul FR de Judo.

La şedinţa de analiză au participat toţi membrii Comitetului Director dar şi antrenorii Lotului de Cadeţi şi Juniori ai României, în calitate de invitaţi.

Ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Tokyo?

Rezultate Judo la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Cat. 52 kg feminin – Andreea Chiţu; Alexandru Raicu (73 kg); Vlăduţ Simionescu (+100 kg) – eliminaţi în primele două tururi.

Team România a încheiat cu patru medalii competiția niponă – una de aur şi trei de argint – Jocurile Olimpice de la Tokyo. De asemenea, de viitor au fost evoluţia lui David Popovici – locul 4 la 200 metri liber şi 7 la 100 metri liber, dar şi al lui Vlad Dascălu – locul 7 la mountain bike.

The post Decizii luate de FR de Judo după rezultatele sub așteptări de la Tokyo. Ce se întâmplă cu loturile de seniori appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă