Decizii cruciale privind CARANTINAREA Capitalei. Ședințe la Prefectură și ministerul Sănătății

1 lună in urmă 1

Noi decizii privind restricțiile anti-CovidNoi decizii privind restricțiile anti-Covid

Autoritățile vor să introducă restricții mai dure în Capitală, dar caută soluții pentru evitarea carantinării. Luni, la 11:00, a început o ședință la Prefectură pentru a se decide ce măsuri restrictive vor fi luate. În paralel, la nivelul Ministerului Sănătății se va discuta despre schimbarea criteriilor în baza cărora să fie propusă izolarea unei localități, relatează Realitatea Plus. 

LUNI, 22 MARTIE 2021, 11:17

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: Irina Chirtoc

Întâlnirea de la Ministerul Sănătății va avea loc la ora 14:00. Vor fi prezenți reprezentanții Institutului Naţional de Sănătate Publică, ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și specialiștii în sănătate publică.

Discuțiile vor viza măsurile necesare pentru combaterea pandemiei, în contextul în care rata de infectare crește în multe zone din țară.

Duminică, ministrul Sănătății a vorbit despre o posibilă carantinare a Capitalei. Vlad Voiculescu a declarat că nu exclude varianta ca, după depăşirea incidenţei de 6 la 1.000 de locuitori, Bucureștiul să intre în carantină şi ”foarte probabil” una dintre măsuri va fi ca locuitorii să iasă din casă cu declaraţii pe proprie răspundere. ”Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată”, a precizat ministrul. 

Luni dimineață, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că decizia ca Bucureştiul să intre în carantină nu se va baza doar pe coeficientul de 6 cazuri la mia de locuitori.
”Nu doar indicele conduce la această decizie. Specialiştii spun foarte clar: sunt mai mulţi factori, printre care şi acest indice de peste 6 la mie, care pot conduce la o astfel de decizie. Aşadar, nu trebuie să ne grăbim, nu trebuie să dăm mesaje care eventual să inducă panică în populaţie, trebuie să fim foarte clari în declaraţii, dar dacă se va ajunge să depăşim indicele de 6 la mie, cu siguranţă, împreună cu DSU, cu toţi factorii implicaţi, vom lua o decizie, dar nu doar pe baza acestui indice”, a precizat Bode. 

Duminică, rata de infectare în Capitală a crescut la 5,33 cazuri la mia de locuitori, de la 4,85 în ziua precedentă. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă