DECIZIE neașteptată a Guvernului: A fost SUSPENDAT stimulentul de 1.500 de lei pentru creșă și grădiniță

2 luni in urmă 3

Suspendarea stimulentului pentru creșă și grădiniță de către Guvernul CîțuSuspendarea stimulentului pentru creșă și grădiniță de către Guvernul Cîțu

Guvernul a adoptat săptămâna trecută suspendarea facilității prin care firmele plătitoare de impozit pe profit puteau acorda angajaților 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță. Decizia s-a aflat abia luni, când a fost publicată în Monitorul Oficial.

LUNI, 29 MARTIE 2021, 21:19

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Guvernul a adoptat Suspendarea plății stimulentului de 1.500 de lei pentru creșă și grădiniță a fost adoptată de Guvern săptămâna trecută în ședința de joi, 25 martie, potrivit HotNews.ro.

OUG a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

La sfârșitul ședinței de guvern de săptămâna trecută, premierul Florin Cîțu și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, nu au anunțat suspendarea acestei facilități.

Ministerul Finanțelor a publicat în urmă cu exact o săptămână proiectul de OUG privind unele măsuri fiscale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul fiscal şi prorogarea unor termene, printre care şi suspendarea stimulentelor pentru creşă şi grădiniţă.

Potrivit OUG, plata stimulentelor se suspendă, începând cu data de 1 aprilie 2021 şi până la data de 31 decembrie 2021, inclusiv. Pe perioada suspendării, cheltuielile pentru funcţionarea corespunzătoare a creşelor şi grădiniţelor aflate în administrarea companiilor sunt considerate cheltuieli cu deductibilitate limitată şi intră sub incidenţa limitei stabilite pentru acestea, de 5% aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă