Decizie incredibilă a lui Vassaras, după ce Șovre a luat autograful lui Haaland » L-a exclus din brigada lui Hațegan!

1 lună in urmă 6

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 aprilie 2021, 10:25 / Actualizat vineri, 09 aprilie 2021 10:44

Octavian Șovre (47 de ani) ar fi trebuit să facă parte din brigada de arbitri a meciului dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, care va fi condus de Ovidiu Hațegan, dar CCA a luat o decizie incredibilă: l-a înlocuit pe acesta cu Radu Ghinguleac, în contextul controversei cauzate de Șovre la meciul dintre Manchester City și Borussia Dortmund.

  • CONTEXT: După meciul dintre Manchester City și Borussia Dortmund (2-1) din Liga Campionilor, Octavian Șovre a mers spre vestiare pentru a-i cere autograful lui Erling Haaland, vedeta echipei din Bundesliga;
  • Gazeta a dezvăluit, în exclusivitate, că gestul inedit al lui Octavian Șovre, de a-l aștepta pe culoar pe Erling Haaland și a-i solicita o semnătură pe ambele cartonașe, are o explicație emoționantă: asistentul român strânge suveniruri de la fotbaliști de top pentru a le dona unui centru pentru terapia adulților care suferă de autism grav din județul său.

CCA a răspuns radical controversei generate de gestul de Șovre. Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, l-a scos pe Șovre din brigada lui Ovidiu Hațegan, care va conduce meciul Universitatea Craiova - CFR Cluj, și l-a înlocuit pe acesta cu Radu Ghinguleac.

Ovidiu Hațegan va arbitra Craiova - CFR Cluj

CCA i-a încredințat lui Hațegan un derby din Liga 1, Craiova - CFR, deși la mijlocul săptămânii „centralul” nu a gestionat foarte bine meciul Manchester City - Borussia Dortmund 2-1, manșa tur a „sferturilor” Champions League.

 „Inacceptabil! Este o chestiune de demnitate”

AUTOGRAF

UEFA, reacție tranșantă după „cazul Octavian Șovre”: „Inacceptabil! Este o chestiune de demnitate”

GSP a radiografiat recent care sunt arbitrii cu care rivalele la titlul de campioană au bifat cel mai mare procentaj de puncte câștigate, dar și cei care au produs cele mai mari pagube.

Procentajele lui Ovidiu Hațegan cu FCSB, CFR Cluj și Craiova

EchipăMeciuri arbitratePuncte echipă (procentaj)
FCSB5100%
CFR366%
Craiova250%

CV Octavian Șovre

  • s-a născut în iulie 1973, la Oradea 
  • e consilier juridic 
  • a devenit arbitru în 1992 
  • în Liga 1 activează de 20 de ani, din 2001 
  • pe lista FIFA a fost promovat acum 17 ani, în 2005 
  • a fost la Euro 2016 și are meciuri în Champions League, fiind în brigada lui Hațegan

VIDEO. Adrian Porumboiu despre gestul lui Șovre: „E foarte bine că se practică asta, dar nu trebuie să o faci public”

Mai multe știri despre „cazul Octavian Șovre”:

Octavian Șovre a vorbit în premieră despre autografele cerute lui Haaland: „N-am vrut să apară public” + „Messi m-a ascultat”

Solidaritate fantastică! Oameni importanți din fotbal sunt alături de Octavian Șovre și donează tricouri pentru a ajuta bolnavii de autism

Playtech: Veste incredibilă! Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă de închisoare?! Ce se întâmplă în justiție


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă