Decizie în cazul bărbatului care a murit la Pitești: Unul dintre politiștii arestați preventiv s-a pensionat, iar celălalt a fost suspendat

2 săptămâni in urmă 14


Unul dintre agenții de poliție din Argeș arestați preventiv, după ce un bărbat de 63 de ani care era evacuat de la o terasă din Pitești a murit vineri în urma intervenției poliției, a fost suspendat din funcție pe durata mandatului de arestare, iar cel de-al doilea s-a pensionat din 19 aprilie, anunță marți Inspectoratul de Poliție Județean Argeș într-un comunicat de presă, potrivit G4media.


Ilie Florea și Daniel Drăghici au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce, duminică, fuseseră reținuți de procurori.


”În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, pentru unul dintre cei doi agenți de poliție s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive. Ulterior, în funcție de măsurile procesuale penale dispuse, se va proceda conform prevederilor legale.


În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, cel de-al doilea agent de poliție a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie a.c.”, a transmis IPJ Argeș.


Un bărbat de 63 de ani a murit vineri în fața Autogării de Sud din Pitești, după ce a fost pus la pământ de trei polițiști. Bărbatul refuzase inițial să iasă de pe o terasă unde izbucnise un incendiu și se certa cu oamenii legii, când a fost dat cu capul de pământ de unul dintre aceștia.


Alți doi agenți s-au urcat cu picioarele pe el. La puțin timp, bărbatul a intrat în stop-cardiorespirator și a murit.


Potrivit medicilor legiști, moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs prin asfixiere.


Agentul Daniel Drăghici, cel care l-a trântit pe bărbatul din autogară la pământ, a fost detaşat la Poliţia Piteşti din Ialomiţa, la începutul acestui an. Detaşarea a fost decisă după ce Drăghici a fost implicat în mai multe scandaluri, prezentate în presa locală.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă