Decizie definitivă: Omul de afaceri Sebastian Ghiță și fostul ministru Tudor Chiuariu rămân achitați

1 lună in urmă 8

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni, 5 aprilie, respingerea cererilor de revizuire depuse de Parchetul General în procesul omului de afaceri Sebastian Ghiță, 42 de ani, în care a fost achitat alături de șefi ai Poliției si parchetelor din Prahova și în cazul Romsilva, în care sunt judecați foștii deputați Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam și în care a fost achitat definitiv fostul ministru Tudor Chiuariu, 44 de ani, informează G4Media, care citează portalul instanțelor de judecată.

În octombrie 2020, procurorii din Parchetul General au deschis la Completul de 5 judecători de la Înalta Curte cele două dosare de revizuire, căi extraordinare de atac, după ce fostul procuror-șef al Sectiei pentru Investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ), denumită Secția Specială, Gheorghe Stan, în prezent judecător la Curtea Constituțională, a retras apelurile din dosar.

În iulie 2020, Curtea Constituțională a României a decis că este neconstituțional dreptul SIIJ de a retrage apelurile în dosarele DNA în care sunt judecați magistrați.

În dosarul omului de afaceri Sebastian Ghiță, toți inculpații au fost achitați definitiv.

Aflat sub control judiciar, Sebastian Ghiță a fugit din România în decembrie 2016, obținând ulterior azil politic în Serbia.

Omul de afaceri este inculpat în trei dosare penale aflate în lucru pe rolul Direcției Naționale Anticorupție, scria Mediafax, anul trecut.

Libertatea a publicat în iulie2020 imagini cu Sebastian Ghiţă şi fratele său, Alexandru Ghiţă, care se aflau la o petrecere, alături de familie şi de prieteni, în zonele exclusiviste ale insulei greceşti Mykonos.

În dosarul Romsilva, cinci inculpați au scăpat definitiv de problemele penale. Printre aceștia se numără fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu și fostul sef Romsilva, Adam Crăciunescu. Procesul continuă pentru alți 11 inculpați condamnați în faza de fond la pedepse între 2 si 3 ani de inchisoare, printre ei fiind foștii deputați PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, Andrei Hrebenciuc sau prințul Gheorghe Paltin-Sturdza.

Foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă