Magistrații au respins apelurile făcute după prima decizie și au menținut în parte decizia în dată în iunie 2020 de Judecătoria Sectorului 2 în cazul doctoriței Mihaiela Elena Duță, cea care trebuia să-l resusciteze pe fotbalist. Aceasta a primit un și 6 luni de închisoare, cu suspendare, și 60 de zile de muncă în folosul comunității.
Față de prima decizie, Curtea de Apel a decis majorarea sumei pe care mama lui Ekeng o va primi ca despăgubire, de la 20.000 de euro la 40.000 de euro.Cererea lui Nathalie, văduva lui Patrick, de a primi daune de 655.200 euro a fost respinsă ca fiind inadmisibilă.
„Noi considerăm că s-a făcut dreptate și sperăm să fie un semnal de alarmă, atât pentru cluburi cât și pentru cei implicați în procesul de acordare a îngrijirii medicale sportivilor”, a spus avocatul Vlad Hosu, care a reprezentat o parte a familiei.
2 minute și 47 de secundeau trecut între momentul prăbușirii lui Ekeng pe gazon și urcarea lui în salvare. Până când ambulanța a ajuns la Floreasca au trecut în total 7 minute!
Cum a murit Ekeng
Pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul 3-3, Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a murit din cauza unei probleme cardiace.
VIDEO Sergiu Hanca a fost daramat dupa moartea lui Ekeng: „Ma culcam cu gandul ca o sa mor in somn"
Citește mai multe știri din Liga 1:
EXCLUSIV Neagoe atacă după ce a învins-o pe Dinamo: „Suporterii au ceea ce au vrut, să conducă ei! Se văd rezultatele, Dinamo nu e pe drumul bun”Ce făcea soția unui șofer român de TIR în lipsa acestuia. Înregistrările intime pe care bărbatul le-a trimis socrilor
Libertatea