Decizie definitivă în cazul morții fotbalistului Patrick Ekeng: un și șase luni de închisoare cu suspendare pentru medicul care trebuia să-l resusciteze pe camerunez

6 zile in urmă 5

Mihaiela Elena Duță, cea care trebuia să-l resusciteze pe fotbalistul camerunez de la Dinamo, inculpată în dosarul ”Ekeng”, a primit un an și 6 luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Luni, 22 februarie, Curtea de Apel București a respins recursul cadrului medical împtriva sentinței penale din 4 iunie 2020, conform portalului instanțelor din România. Decizia este definitivă.

Serviciul de ambulanță care a fost prezent „Ștefan cel Mare” în seara în care a murit Patrick Ekeng, și Mihaiela Duță vor trebui să achite daune de 220.000 de euro familiei regretatului fotbalist camerunez de la Dinamo.

Pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo – Viitorul 3-3, Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren.

Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital.

În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a murit din cauza unei probleme cardiace.

2 minute și 47 de secunde au trecut între momentul prăbușirii lui Ekeng pe gazon și urcarea lui în salvare. Până când ambulanța a ajuns la Floreasca au trecut în total 7 minute!

Pe 5 februarie 2018, Mihaiela Elena Duţă a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului Capitalei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă