Decizie de ultimă oră în Germania! Vaccinarea cu AstraZeneca - OPRITĂ

3 săptămâni in urmă 3

vaccin anti-COVID-19 AstraZenecavaccin anti-COVID-19 AstraZeneca

Germania se alătură țărilor care suspendă vaccinarea cu produsul devoltat de compania anglo-suedeză AstraZeneca. Guvernul federal a anunțat că respectă recomandarea Institutului Paul Ehrlich, astfel că suspendă vaccinările cu produsul de la AstraZeneca. Ministerul Sănătății a precizat că sistarea vaccinări împotriva COVID-19 cu AstraZeneca este o măsură de precauție.

LUNI, 15 MARTIE 2021, 17:23

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

După indicații ale posibilelor efecte secundare, vaccinările AstraZeneca sunt acum suspendate și în Germania, ca măsură de precauție, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

După noi rapoarte de tromboză a venelor cerebrale în legătură cu vaccinarea în Germania și Europa, institutul consideră că sunt necesare investigații suplimentare, a anunțat luni Ministerul Federal al Sănătății.

Decizia vine la doar câteva zile după ce ministrul Sănătăţii din Germania, Jens Spahn, critica suspendarea vaccinării cu AstraZeneca în unele ţări.

„Regret că unele ţări din Uniunea Europeană au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Din ceea ce ştim până acum, beneficiul este mult mai mare decât riscul", spunea Spahn.

Vaccinul AstraZeneca a fost autorizat de Germania pe 4 martie pentru persoanele de peste 65 de ani.

Guvernul federal renunțase inițial la suspendarea vaccinărilor împotriva Astra-Zeneca după ce Danemarca a făcut acest pas joi. Copenhaga se referise la mai multe cazuri în care au fost observate formări de cheaguri de sânge severe după vaccinarea cu AstraZeneca. Au urmat Norvegia, Islanda și țările UE Bulgaria, Irlanda și duminică seara Olanda. Austria, Estonia, Letonia, Lituania și Luxemburg au suspendat utilizarea unui anumit lot Astra Zzeneca, Italia și România au oprit utilizarea unui alt lot, mai notează faz.net.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă