Decizie de ultimă oră după ce tenismenii din Peru au refuzat să vină în România din cauza pandemiei! Oficialii Cupei Davis au intervenit în scandal

3 săptămâni in urmă 15

Oficialii Cupei Davis au luat o decizie după ce tenismenii din Peru au solicitat să joace în altă țară meciul cu România din barajul Grupei Mondiale, programat în în zilele de 27 și 28 noiembrie 2021.

Comitetul Cupei Davis a intervenit în scandalul iscat înaintea confruntării România – Peru, programată la noi în țară. Din cauza pandemiei generate de Covid-19, sud-americanii au spus că nu vor să facă deplasarea în România.

Totuși, peruvienii vor fi obligați să vină în țara noastră pentru a disputa barajul Grupei Mondiale, după ce oficialii competiției inter-țări au judecat cazul, luând o decizie în cursul zilei de vineri.

După ce tenismenii din Peru au solicitat să joace în altă țară, oficialii Cupei Davis au decis ca meciul să se desfășoare conform programării inițiale, în România

Comitetul Cupei Davis al Federației Internaționale de Tenis (ITF) a luat decizia ca meciul România – Peru, programat în zilele de 27 și 28 noiembrie 2021 la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, să se desfășoare conform programării inițiale. A fost nevoie de o decizie explicită a Comitetului Cupei Davis în contextul în care Federația Peruană de Tenis a solicitat ITF ca acest meci să se dispute într-o altă țară, dată fiind situația pandemiei de coronavirus în România.

„Federația Română de Tenis (FRT), care a organizat în timpul acestei pandemii două partide din Billie Jean King Cup și partida cu Portugalia din Cupa Davis, a prezentat, însă, argumente solide pentru care acest meci trebuie să se desfășoare în România, unul dintre cele mai importante dintre acestea fiind sprijinul total oferit de autoritățile locale ale Municipiului Cluj-Napoca precum și implicarea domnului primar Emil Boc în buna organizare a acestui eveniment”, a anunțat FRT.

„Chiar și cu niveluri ridicate de Covid-19, membrii Comitetului au votat în favoarea disputării acestei întâlniri în România”

După o atentă analiză a argumentelor FRT, decizia a fost în favoarea României: „Având în vedere facilităţile medicale disponibile și aprecierea comitetului potrivit căreia Protocoalele ITF Covid-19 sunt suficient de robuste pentru a permite unei întâlniri să funcționeze în siguranță, chiar și cu niveluri ridicate de Covid-19, membrii Comitetului au votat în favoarea disputării acestei întâlniri așa cum era planificată inițial, în România”.

Miza acestei partide este una foarte importantă, în condițiile în care echipa care va câștiga va juca anul viitor în Calificările Cupei Davis pentru șansa de a se califica între cel mai bune 16 echipe naționale din lume la Turneul Final al Cupei Davis 2022. În Cupa Davis participă peste 140 de națiuni din întreaga lume.

The post Decizie de ultimă oră după ce tenismenii din Peru au refuzat să vină în România din cauza pandemiei! Oficialii Cupei Davis au intervenit în scandal appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă