Decizie de ultim moment a ministrului Educației. Doar profesorii vaccinați vor putea să fie supraveghetori la examenele naționale

3 săptămâni in urmă 19

Foto arhivă Inquam Foto arhivă Inquam

Ministrul educației Sorin Cîmpeanu spune că la examenele naționale ar putea fi impusă condiția ca profesorii supraveghetori să fie vaccinați. 

JOI, 22 APRILIE 2021, 23:06

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

El spune că se are în vedere mai multe propuneri pentru impulsionarea vaccinării în rândul personalului didactic, printre acestea numărându-se și acordarea unor „tarife foarte motivante pentru supraveghere” la examenele naționale. „Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevii, cred că este corect să se pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, a afirmat Cîmpeanu.

„Urmează examenele naționale. La examenele naționale s-ar putea să avem, așa cum am avut în programul de ore remediale tarife care au fost considerate totuși atractive, de 100 de lei pe oră, chiar dacă e 100 de lei brut (...) La examenele naționale vom avea nevoie de supraveghere, s-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere. Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenul de evaluare națională sau de bacalaureat cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, joi seară, la Digi 24.

Întrebat care vor fi aceste „tarife motivante”, Cîmpeanu a răspuns: „Până acum plata era simbolică. S-ar putea să fie un tarif comparabil cu cel plătit pentru plata orelor remediale. Adică 100 lei pe oră”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă