Decizie controversată: elevii își pot schimba numele și sexul la școală fără acordul părinților. Ce țară a făcut anunțul

2 luni in urmă 39

Decizie bombă în Scoția Decizie bombă în Scoția

Guvernul Scoției a anunțat o serie de decizii controversate în vederea integrării LGBT. Autoritățile au transmis că este posibil să ”alegi” să devii transgender la orice vârstă și că opiniile tinerilor ar trebui respectate dacă nu vor ca părinții lor să fie informați în legătură cu acest lucru.

VINERI, 13 AUGUST 2021, 16:44

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Noile linii directoare de incluziune LGBT elaborate de guvern prevăd că inclusiv copiii cu vârsta sub 4 ani își vor putea schimba numele și sexul la școală fără consimțământul părinților lor. Noile orientări spun că profesorii nu ar trebui să pună întrebări elevilor, ci să le ceară în schimb numele și prenumele lor noi.

Guvernul a trimis școlilor un document în acest sens, care are 70 de pagini. Unităților de învățământ li s-a transmis că elevii trans ar trebui să poată folosi orice toaletă sau vestiar aleg, să poarte uniforme ”neutre de gen”, iar profesorilor li s-a recomandat să includă personaje transgender ca modele în materialele de lectură și lecții.

Grupurile de advocacy LGBT, cum ar fi Stonewall, care au contribuit la elaborarea orientărilor, au salutat noile recomandări și au susținut că regulile vor ajuta toți copiii să ”prospere”. Cu toate acestea, militanții au susținut că o ideologie periculoasă a fost împinsă în școli și au avertizat că elevii care au prezentat un comportament normal, cum ar fi jocul cu jucării asociate stereotip cu celălalt sex, riscă să fie etichetați greșit ca transgender.
”Acest lucru este foarte îngrijorător. Concluzia este că aceasta este o ideologie periculoasă pe care guvernul scoțian o împinge prea departe... Arată un eșec în protejarea și eliminarea drepturilor părintești.
Acei copii sunt acum încurajați pe o cale medicală, posibil pentru tot restul vieții lor. Nu ar trebui să îi învățăm pe copii, și mai ales pe copiii din școala primară, că pot schimba sexul”, a spus Marion Calder, co-director al grupului de campanie For Women Scotland. 

Ghidul include, de asemenea, o listă de lectură recomandată pentru școlile primare, concepută pentru a promova incluzivitatea trans, și solicită afișe care ”contestă stereotipurile de gen” pentru a fi plasate în sălile de clasă.

O carte recomandată povestește despre un creion albastru care suferă o criză de identitate deoarece a fost etichetat greșit ca roșu. O altă persoană prezintă un narator de vârstă școlară primară care spune că are ”un creier de fată, dar un corp de băiat” și a susținut că știa că era transgender în copilărie. Personajul susține că ”pretinzând că e un băiat, a spus o minciună” până într-o ”zi uimitoare” când a mers la un medic care l-a diagnosticat ca transgender. Îndrumările au fost publicate înainte de noul an școlar din Scoția, potrivit hotnews. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă