Decizia privind măsurile care vor fi impuse în București după intrarea în scenariul roșu, amânată până mâine. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se reunește duminică dimineață

1 lună in urmă 1

Decizia privind măsurile care vor fi impuse în București după intrarea în scenariul roșu a fost amânată până mâine. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se va reuni duminică dimineață într-o ședință extraordinară.

„Instituția Prefectului Municipiul – București informează că, mâine, 7 martie 2021, ora 09.00, va avea loc ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență”, a anunțat prefectura.

Inițial, ședința a fost anunțată pentru sâmbătă.

Capitala a intrat vineri în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a ajuns la 3.05 la mie în ultimele 14 zile. Sîmbătă, incidența a urcat la 3.12 la mie.

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc.

În scenariul roșu, potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății aflat în vigoare, rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4.

Ministerul Educației dorește însă ca elevii din clasele terminale – 8, 12 și 13 – să meargă la școală pâbă când rata de incidență ajunge la 6 la mie. Comitetul Național pentru Situații de Urgență și-a dat acordul, însă decizia trebuie transpusă într-un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă