Decizia luată în cazul tricourilor Ucrainei, care au fost contestate de Rusia. Anunțul făcut de UEFA

1 lună in urmă 9

  • Handbal EHF Champions League: Barcelona - Nantes, sâmbătă, 19:00, Digi Sport 1

  • Handbal EHF Champions League: PSG - Aalborg, sâmbătă, 16:15, Digi Sport 1

EURO 2020 | Ucraina ascunde sloganul de pe tricou

UEFA a cerut o modificare a tricoului ucrainean, înaintea startului EURO 2020 considerând ca fiind "politic" sloganul respectiv, pe fondul conflictului ruso-ucrainean.

Federaţia ucraineană de fotbal (AUF) anunţase ulterior că a ajuns la un "compromis" cu forul european în acest litigiu, primul incident diplomatic al turneului care s-a deschis vineri seara la Roma şi se va încheia pe 11 iulie la Londra.

Conform UEFA, selecţionata ucraineană va acoperi sloganul "Glorie eroilor" imprimat in interiorul gulerului tricourilor de joc cu o ţesătură reprezentând "harta Ucrainei", înconjurând "sigla federaţiei".

"Vor acoperi sloganul, iar acest lucru va fi verificat de către delegatul UEFA înaintea fiecărui meci", a indicat un purtător de cuvânt al forului fotbalistic european, estimând că acest aranjament "nu este diferit de ceea ce a fost decis joi".

EURO 2020 | Federația Rusă de Fotbal trimisese o scrisoare către UEFA

EHF Final 4 în 2021 este de 5 stele! PSG vs. Aalborg și Barcelona vs. Nantes. Hai în Digi Online să le vezi, sâmbătă de la 16:15 și de la 19:00, numai pe Digisport 1!

Federaţia Rusă de Fotbal anunţase, marţi seara, că a adresat o scrisoare Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) pentru a denunţa noul tricou al selecţionatei ucrainene pentru turneul final al EURO 2020, pe care figurează Crimeea, anexată de Rusia în 2014, precum şi regiunile Doneţk şi Lugansk, controlate de separatiştii pro-ruşi.

De asemenea, pe tricouri mai figurează sloganurile "Glorie Ucrainei! Glorie Eroilor!", făcând referire la un cântec patriotic devenit strigăt mobilizator pentru manifestanţii care l-au înlăturat pe fostul aliat al Kremlinului, Viktor Ianukovici, după o mişcare populară în 2014.

Serviciul de presă al Federaţiei ruse de fotbal a declarat pentru AFP că "chiar şi cu modificările făcute, echipamentul selecţionatei Ucrainei rămâne politizat şi creează un precedent periculos", fără a indica ce măsuri doreşte să ia în acest caz.

Reprezentativa Ucrainei va debuta în Grupa C de la EURO 2020 pe 13 iunie, la Amsterdam, contra Olandei. Vor urma apoi meciurile cu Macedonia de Nord (17 iunie) şi Austria (21 iunie), ambele la Bucureşti.

  • Rusia va evolua în Grupa B, alături de Belgia (pe care o va înfrunta azi, de la ora 22:00), Finlanda şi Danemarca.
Etichete: rusia , ucraina , uefa , tricouri ucraina
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă