Decizia luată de FIFA în privinţa lui Trippier, după ce acesta şi-ar fi ajutat apropiaţii să câştige la pariuri

1 lună in urmă 19

Liga 1: Politehnica Iași - Botoșani, luni, 17:00, Digi Sport 1

Liga 1: Astra - Universitatea Craiova, luni, 20:00, Digi Sport 1

FIFA suspendase iniţial sancţiunea lui Kieran Trippier

Trippier a fost sancţionat de Federaţia engleză de fotbal (FA) pe 23 decembrie, pentru încălcarea regulamentului care interzice furnizarea de informaţii către terţe părţi la transferul său de la Tottenham la Atletico în 2019.

FIFA a suspendat temporar sancţiunea pe 2 ianuarie, ca urmare a recursului depus de Atletico Madrid, care a argumentat că echipa nu ar trebui să fie afectat de o decizie impusă de autorităţile engleze şi care nu are legătură cu gruparea iberică.

Trippier nu ar fi pariat direct, dar ar fi discutat cu alte persoane despre viitoarea sa mutare în La Liga. Regulamentul din Anglia prevede că "un jucător profesionist nu are voie parieze sau să ofere unor terțe persoane informații pe care le-a obținut datorită poziției sale privilegiate, astfel încât acestea să poată profita", susține AS. Ancheta a început în luna mai, iar Trippier a negat tot timpul că ar avea vreo implicare în această poveste.

Kieran Trippier va rata următoarele 8 meciuri ale lui Atletico Madrid

După analizarea argumentelor, Comisia de disciplină a FIFA a respins apelul lui Atletico şi a menţinut sancţiunea FA, fapt ce indică valabilitatea ei şi pe plan internaţional.

Trippier a ratat două meciuri din cauza sancţiunii, dar a jucat în meciul cu FC Sevilla (2-0), în care a furnizat o pasă de gol. Apărătorul englez va rata următoarele opt meciuri ale lui Atletico, inclusiv prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, cu Chelsea. El va putea juca din nou la meciul din 28 februarie cu Villarreal.

Etichete: suspendare , fifa , pariuri , kieran trippier
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă