Decesul lui Ivan Patzaichin a ajuns și în presa internațională » Ce scrie cotidianul francez L'Equipe despre fostul mare canotor

1 lună in urmă 13

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021, 19:05 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 19:27

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 71 de ani, după o suferință cauzată de o boală incurabilă. Decesul său a fost comentat și celebrul ziar din Franța, L'Equipe.

  • De 3 luni, fostul mare canoist era internat la Spitalul „Elias”, după ce, în februarie, a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar în această dimineață a încetat din viață.

"Fostul canoist român Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic, a murit duminică, la vârsta de 71 de ani. Născut în 1949, a debutat în 1967, iar un an mai târziu a câștigat prima sa medalie de aur la Jocurile Olimpice din Mexic. A mai adăugat trei medalii de aur și trei de argint la edițiile din 1972, 1980 și 1984, dar și nouă titluri mondiale. 

Patzaichin a ajutat la transformarea unui cătun de pescari din Delta Dunării - Mila - într-o pepinieră pentru campioni. Inspirați de exemplul lui, sute de tineri au luat vâslele și pagalele și aproximativ 20 dintre ei au devenit campioni olimpici, mondiali sau europeni, au scris francezii de la L'Equipe.

Nadia Comăneci, mesaj pentru Ivan Patzaichin după decesul fostului canoist

Odată cu decesul cvadruplului laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, Nadia Comăneci a scris un mesaj de rămas-bun pentru acesta. Cuvintele fostei gimnaste sunt însoțite de două fotografii cu Ivan Patzaichin.

„Un gigant al sportului, o legendă nemuritoare, un prieten drag... un om minunat. RIP, dragă Ivan Patzaichin”, a scris Nadia Comăneci pe Instagram.

Playtech: ȘOC! Fotbalist celebru, desființat de fosta soție: ‘Bea foarte mult, și-a văzut copiii de trei ori în 8 ani’


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă