Decernarea premiilor Oscar 2021, transmisă în direct pe Voyo. Filmul românesc Colectiv, nominalizat la două categorii

3 săptămâni in urmă 10

Decernarea premiilor Academiei Americane de Film va fi transmisă în direct pe platforma Voyo, luni, 26 aprilie, de la ora 03:00. Pentru prima dată în istorie, filmul românesc „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, are o şansă dublă să câştige mult râvnitul premiu, fiind nominalizat la două categorii: „cel mai bun lungmetraj international al anului” și „cel mai bun documentar”.

Cea de-a 93-a gală a premiilor Oscar va fi transmisă din Union Station Los Angeles, Dolby Theatre Hollywood & Highland Center, iar prin satelit, din câteva locații selectate din lume.

Pentru prima oară în istorie, un film românesc este nominalizat la premiile Oscar. Filmul documentar „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost nominalizat două categorii: „cel mai bun lungmetraj international al anului” și „cel mai bun documentar”. Filmul „Colectiv” va fi, în 2021, cel de-al patrulea documentar din istorie care se bate, la Film internațional, pentru o statuetă de aur.

Pentru categoria de cel mai bun documentar, „Colectiv” concurează cu: „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher”, „Time”, iar la categoria cel mai bun lungmetraj international al anului, cu: „Another Round”, „Better Days”, „The Man Who Sold His Skin”, „Quo Vadis, Aida?”.

Gala va fi transmisă în direct pe platforma Voyo, luni, 26 aprilie, de la ora 03:00. Iar marți, de la ora 20:30, gala va fi difuzată și pe PRO Cinema.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă