Debesubturile manevrei prin care Facebook a blocat toate site-urile de stiri in Australia. "Cei de la Google s-au recunoscut invinsi in fata lui Murdoch"

1 lună in urmă 2

Jurnalistul Orlando Nicoara explica de ce compania Facebook a blocat, incepand de joi, 18 februarie, accesul utilizatorilor australieni la stiri pe platforma.

"Facebook a interzis publicarea stirilor pe platforma in Australia. Indiferent ca sunt stiri locale sau internationale. Este raspunsul platformei la legea adoptata care ii obliga, pe ei, Google si ceilalti playeri tech, sa plateasca publisherii/ziarele/media pentru folosirea stirilor", scrie Nicoara.

"De pe nici un cont australian nu se mai pot publica stiri pe Facebook. Nici cont individual, nici cont de companie. A fost banata inclusiv propria pagina Facebook, paginile mai multor agentii guvernamentale, Centrul care trimite alerte meteorologice sau asociatii care lupta pentru tratarea cancerului la copii. Nu a fost iertata nicio pagina care ar fi putut publica stiri", a explicat Orlando Nicoara pe Facebook.

Facebook a intrat in razboi cu media australiana

"Spre deosebire de Facebook care a intrat in razboi cu media australiana si cu proprii utilizatori, Google a ales sa incheie un acord cu grupul media detinut de Rupert Murdoch, acord prin care va plati pentru stiri. Acordul se refera la toate pietele unde Murdoch detine ziare/televiziuni, nu doar la Australia. Este singurul grup media din lume care a reusit sa incheie un astfel de acord cu Google, valabil pe mai multe piete", a mai spus acesta.

"Cei de la Google s-au recunoscut astfel invinsi in fata lui Murdoch, care influenteaza, prin media detinuta, si politica din SUA (FoxNews, WSJ) sau Marea Britanie (The Sun, Times, The Sunday Times)", a mai spus jurnalistul.

"Care Murdoch a generat legea din Australia, prin lobby catre parlamentari si guvern", a continuat el.

Intreaga postare, mai jos:

Mai puteti citi:

Descoperirea facuta de o firma de asigurari in cazul unei masini arse in timpul unei nunti. Este suspectata o noua metoda de fraudareCe spun studentii despre profesoara de suedeza care ii umilea. "Plangeam inainte de curs. Nu pot sa cred ca nici pana acum nu s-au luat masuri"Valurile de frig care au lovit recent, provocate de anomalii ale vortexului polar. Temperaturi mai ridicate in unele parti din Groenlanda si Alaska, decat in TexasNaomi Osaka a facut instructie cu Serena Williams si e prima finalista de la Australian OpenBitcoin a mai doborat un record. Urmeaza o parte urata
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă