De Ziua Națională, luptătoarea Alina Vuc promite că va scrie istorie la Tokyo: „Pe-aici nu se trece!” | VIDEO

1 month ago 15

De Ziua Națională, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a publicat o ediție specială a Revistei Magazin Olimpic, în care vedeta este luptătoarea Alina Vuc, care va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice.

Numărul 4 al publicației Mișcării Olimpice din România are pe copertă un pictorial de excepție, iar Alina Vuc este în prim plan.

Alina Vuc, vicecampioană mondială în 2019, a fost desemnată de către Federația Internațională de profil cea mai bună luptătoare din lume în acest an la categoria olimpică – 50 kg. Ea a obținut medalia de argint la Mondialele de la Paris, în 2017.  Până în finală, Alina a trecut de Rupinder Kaur (Australia), Vyaleta Chyrik (Belarus), Jasmine Mian (Canada) și, în semifinale, de Evin Demirhan (Turcia).

„Pe-aici nu se trece!” Mesajul Alinei Vuc de Ziua Națională

Alina Vuc, luptătoarea Team Romania, o întruchipează pe eroina Primului Război Mondial, Ecaterina Teodoroiu.

”Pe-aici nu se trece!” este sloganul pictorialului în care Alina Vuc ține drapelul României în mână într-un cadru de război. Shooting-ul a fost realizat la Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” din București.

Alina Vuc povestește în interviul realizat în timpul shooting-ului despre pasiunea ei pentru filmele istorice și ce asemănare a găsit între ea și Ecaterina Teodoroiu.

Totodată, cu gândul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alina își anunță strigătul de luptă ”Pe-aici nu se trece!” și este hotărâtă să scrie istorie anul viitor la Tokyo, câștigând prima medalie olimpică pentru luptele feminine din România.

În urma punctelor acumulate în acest sezon, Alina Vuc a devenit cea mai bună luptătoare din lume în 2020. Sportiva de top a Team Romania a reușit să o depășească în această ierarhie pe marea sa rivală, tripla medaliată olimpică Mariya Stadnik (Azerbaijan), cea care a învins-o în finala Mondialelor din Nur-Sultan. Românca a adunat 66 de puncte, față de cele 60 de puncte ale azerei.

Autor: Cristian Păunescu

The post De Ziua Națională, luptătoarea Alina Vuc promite că va scrie istorie la Tokyo: „Pe-aici nu se trece!” | VIDEO appeared first on Prosport.

Read Entire Article

Powered By Seo Tools