De unde a plecat conflictul între Mihai Rotaru și Victor Pițurcă. De ce au fost nemulțumiți jucătorii și i s-au plâns patronului Craiovei! | EXCLUSIV

1 săptămână in urmă 28

Gigi Becali, Adrian Mititelu și Mihai Rotaru sunt ultimii patroni din fotbalul românesc care l-au angajat pe Victor Pițurcă în Liga 1, dar fostul selecționer a plecat mereu cu scandal de la echipele acestora, iar apoi s-a certat cu ei fără niciun fel de menajament în spațiul public.

Victor Pițurcă este unul dintre antrenorii cu mare greutate din fotbalul românesc, dar tehnicianul, ajuns acum la 64 de ani, a plecat cu scandal de la echipele de club, cele pe care le-a antrenat după anul 2000. Însă va mai putea vreodată Victor Pițurcă să mai cucerească un titlu în România în calitate de antrenor? Prima dată a încercat să câștige campionatul cu Universitatea Craiova în 1994, dar a terminat pe locul 2, iar titlul s-a dus în Ghencea.

A reușit să câștige în cele din urmă primul său titlu, și singurul de până acum în calitate de antrenor în Liga 1, cu Steaua, în sezonul 2000-2001. Apoi, în 2010 s-a întors din nou la Universitatea Craiova cu gândul să cucerească titlul în Liga 1, dar a plecat de la Știința după un imens scandal cu Adrian Mititelu. A încercat și o a treia descălecare în Bănie, după ce a acceptat să se înhame la proiectul actualei vicecampioane din Liga 1. Însă totul s-a terminat cu un fiasco total, iar în ultimele zile Victor Pițurcă și Mihai Rotaru și-au adus acuze incredibile unul împotriva altuia.

De unde a plecat conflictul între Mihai Rotaru și Victor Pițurcă. Jucătorii i s-au plâns patronul că fostul selecționer face cu ei câte trei antrenamente pe zi

Victor Pițurcă l-a acuzat pe Mihai Rotaru că este un mincinos (n.r în cazul Octavian Popescu) și că discuta cu jucătorii săi pe la spatele său, dar patronul oltenilor a negat public acest lucru. Însă ProSport a aflat că lucrurile nu stau chiar așa. În primul rând, Rotaru a știut încă de la început că fostul selecționer al României este o persoană cu care nu poți să lucrezi dacă nu îi dai mână liberă în totalitate și în trecut se certase foarte rău cu Gigi Becali și Adrian Mititelu.

Cu toate acestea, Mihai Rotaru chiar a încercat să lucreze corect cu Victor Pițurcă, deși observa și vedea cu ochii săi că lucrurile nu mergeau deloc bine la echipă. Însă, la început nu a vrut să intervină peste acesta, ba chiar a încercat să calmeze lucrurile, după ce i se plângea unul și altul de Pițurcă, chiar dacă corabia începuse să ia serios apă. În plus, pe Rotaru l-a deranjat și faptul că antrenorul său adusese, și voia să mai aducă în Bănie, jucători destul de slabi.

Dar reclamațiile se strîângeau una după alta. Jucătorii și fostul preparator fizic al oltenilor, Cornel Blejan, îi tot transmiteau patronului că metodele de lucru ale lui Pițurcă sunt învechite și că acestea nu procedează corect că îi bagă pe jucători la câte trei antrenamente pe zi în perioada anului respectiv. Diacuțiile negative la adresa lui Pițurcă s-au înmulțit în timpul cantonamentului oltenilor de pe litoral, în octombrie 2019. Rotaru își dădea seama pe zi ce trecea că antrenorul său nu mai este agreat deloc de vestiar și încercat pe cât a putut să îi atragă atenția lui Pițurcă să fie mai atent cu modul său de lucru.

Scandalul lui Pițurcă cu Pigliacelli a umplut paharul pentru Mihai Rotaru, iar acesta aștepta doar momentul perfect pentru executarea fostului selecționer

Într-un final, Mihai Rotaru și-a dat definitiv seama că nu are cum să mai lucreze cu Victor Pițurcă la Craiova, iar vestiarul echipei sale era pe un butoi de pulbere, după ce fostul selecționer îl exclusese din lot pe goalkeeperul Mirko Pigliacelli și intrase practic într-un uriaș conflict cu unul dintre cei mai buni portari din Liga 1.

Patronul oltenilor nu avea de gând sub nicio formă să renunțe la portarul italian, dar și-a dat seama că Pițurcă nu mai are mult de stat prin Bănie. Și a așa a fost. După scandalul cu Pigliacelli, fostul selecționer al României a mai rezistat la Craiova doar o lună, iar pe 4 ianuarie 2020 a plecat din nou pe ușa din dos din Craiova. Faptul că Victor Pițurcă îi spusese lui Giovanni Becali despre Octavian Popescu, cu gândul să i-l recoamnde lui Gigi Becali a fost pe atunci un lucru minor pentru Mihai Rotaru.

The post De unde a plecat conflictul între Mihai Rotaru și Victor Pițurcă. De ce au fost nemulțumiți jucătorii și i s-au plâns patronului Craiovei! | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă