De pe Bucuresti, pe Wall Street: compania romaneasca de 35 de miliarde de dolari

1 lună in urmă 5

Cotidianul francez Le Figaro prezinta ascensiunea uimitoare a unei companii romanesti.

Este vorba despre UiPath, un start-up romanesc, care a luat fiinta doar in 2005, dar a avut in ultimii ani o ascensiune uimitoare.

Detinuta de Daniel Dines si Marius Tirca, firma este specializata in platforme software, bazate pe tehnologii de inteligenta artificiala, automatizand sarcinile care necesita mult timp.

Dupa ultima marire de capital, de 750 de milioane de dolari, UiPath valoareaza acum 35 miliarde de dolari, iar directorii societatii au depus dosarul pentru a fi listata pe bursa din New York.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Infiintata in Romania, in anul 2005, sub denumirea DeskOver si redenumita UiPath in 2015, compania are printre clienti institutii si companii precum CIA, fortele navale ale SUA, McDonald's Corp, Duracell si Swiss Re.

Ambasadorul roman Luca Niculescu a redistribuit pe Twitter articolul din Le Figaro

C'est une start-up roumaine, une start-up europeenne, qui sera bientot cote a la bourse de NY. @UiPath vaut desormais 35 milliards de dollars et c'est un bel exemple de l'excellence du secteur IT roumain.@cedric_o @CBeaune @MAERomania https://t.co/6XosgDHB4n

- Luca Niculescu (@LucaNiculescu) April 5, 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă