De la ”revenirea artistului” la prima plecare: cum a eșuat Constantin Budescu la FCSB

3 săptămâni in urmă 31

  • La Liga: Villarreal - Levante, luni, 20:00, Digi Sport 1

  • La Liga: Cadiz - Sevilla, luni, 22:15, Digi Sport 1

Revenit în septembrie la echipa pentru care a mai jucat în sezonul 2017 - 2018, Constantin Budescu a fost prezentat ca un adevărat star de FCSB, însă nu a rezistat decât patru luni, în care a avut evoluții sub așteptări.

De la ”revenirea artistului” la prima plecare: cum a eșuat Constantin Budescu la FCSB

Artistul a revenit” și ”FCSB prezintă Artistul. Regizat de Edward Iordănescu. 7 septembrie 2021”, au fost mesajele transmite de clubul bucureștean în momentul oficializării transferului.

Așteptările erau, așadar, mari, însă Constantin Budescu nu a reușit să repete evoluțiile din prima perioadă în care a îmbrăcat tricoul FCSB-ului.

Transferat după trei luni în care nu se pregătise decât singur, Constantin Budescu nu a reușit să se impună în formula de start și a intrat rapid în dizgrația lui Gigi Becali.

Principalul reproș al patronul clubului pentru Constantin Budescu a fost o anumită lipsă de seriozitate pe care mijlocașul ar fi arătat-o în timpul meciurilor. Gigi Becali a fost enervat, în special, de faptul că Budescu lovea balonul prea des cu exteriorul piciorului.

  • Budescu, ce să fac cu el? Dacă facem concurs de exterioare, o să-l iau pe el și-i dau 100.000 pe lună. El vrea să dea recital de exterioare, nu să joace. El vrea să-l laude comentatorii la televizor? Pe mine mă interesează de exterior? Joacă, bă, fotbal, serios”, Gigi Becali, pe 8 noiembrie.

Momentul care a produs, însă, ruptura definitivă a avut loc la meciul cu FC Voluntari, când Constantin Budescu a fost titular, iar Gigi Becali a cerut încă din prima repriză să fie înlocuit. Edi Iordănescu, aflat atunci la ultima partidă pe banca FCSB-ului, s-a împotrivit și l-a ținut pe Constantin Budescu pe teren până în minutul 66, spre nemulțumirea lui Gigi Becali.

Un alt factor care a dus la despărțirea rapidă a lui Constantin Budescu de FCSB este salariul mijlocașului, 20.000 de euro pe lună.

Gigi Becali consideră că Budescu nu merita un asemenea salariu și a decis ca, în această iarnă, să scadă pe cât posibil bugetul de salarii, mai ales că șansele echipei la titlu sunt relativ mici, având în vedere că CFR Cluj este la 10 puncte în față.

Constantin Budescu a primit 150.000 de euro pentru patru luni la FCSB

Gigi Becali a confirmat, pentru Digi Sport, despărțirea de Constantin Budescu și a dezvăluit că i-a plătit fotbalistului nu mai puțin de 150.000 de euro pentru cele patru luni în care a stat la echipă, 60.000 salariile pentru perioada în care a fost legitimat și 90.000 pentru că a acceptat să plece acum.

Constantin Budescu a plecat deja, i-am dat 150.000 de euro. Nu ne mai putea ajuta și a plecat, a semnat rezilierea. El mai avea încă un an jumate contract.

Păi, cum să nu semneze? La 150.000 de euro pentru patru luni”, a declarat Gigi Becali, pentru Digi Sport.

Constantin Budescu, un gol în 11 meciuri la FCSB

De la revenirea din septembrie, Constantin Budescu a evoluat în 11 partide pentru FCSB și a reușit un singur gol, al victoriei cu Chindia, și o pasă decisivă, pentru Ianis Stoica, în partida cu FC Botoșani, câștigată cu 3-1.

Rămas liber de contract, Constantin Budescu este așteptat la Petrolul Ploiești, liderul din Liga 2, unde a anunțat că vrea să joace în finalul carierei.

Etichete: gigi becali , constantin budescu , plecari fcsb

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă