De la o pensiune cu 7 camere, la peste 800 de locuri de cazare » Un fost sportiv a creat de la zero una dintre cele mai apreciate stațiuni din România

1 săptămână in urmă 23

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 aprilie 2021, 14:33 / Actualizat duminica, 25 aprilie 2021 14:41

Cheile Grădiștei, din județul Brașov, este una dintre locațiile preferate din România, atât ale sportivilor, cât și ale turiștilor.

Locația a pornit de la 0, în 1990, și poartă amprenta lui Ovidiu Gârbacea, fost schior și antrenor al lotului național, fiind făcută din fonduri proprii. Acum, Cheile Grădișteni oferă peste 800 de locuri de cazare, terenuri și săli de sport, dar şi de o pistă de biatlon şi schi fond pe un traseu de patru kilometri lungime, unde s-au desfășurat probele de biatlon din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013.

Mai mult, canotoarele, echipele naţionale şi unele de club de volei, rugby sau fotbal au fost aici în cel puţin un cantonament, la fel ca loturile de biatlon şi de schi fond.

„Au fost cei de la Federaţia Internațională şi le-a plăcut foarte mult ce au văzut aici”, a spus Gârbacea pentru Adevărul.

Complexul turistic Fundata-Cheile Grădiştei a început printr-o pensiune de 7 camere, făcută de Gârbacea din casa părinților și o berărie care funcționa doar în weekend, dezvoltându-se ulterior cu  zeci de hoteluri şi vile.

„Era deschis sâmbăta şi duminica şi lumea care trecea pe aici intra să se răcorească la o bere. Toţi îmi spuneau că ar fi bine să fie deschis şi în cursul săptămânii, deoarece ar face bine un popas şi în alte zile. Am deschis şi în cursul săptămânii, dar nici aşa nu făceam faţă cererii”, a mai povestit Gârbacea.

Nebun m-au făcut şi în 1990, când din casa bătrâneasca am ridicat prima pensiune din zona Moeciu-Bran. Am început cu 7 camere şi am ajuns acum să am 800 de locuri de cazare: 320 în complexul de jos, cu care am şi început, şi 420 aici, sus. Pârtia de biatlon am făcut-o abia când am reușit să cumpăr terenul din jur. Acum mă întind pe 32 de hectare. Drumul până aici, de peste cinci kilometri, l-am făcut tot eu, cu oamenii mei şi cu utilajele mele. Şi este cel mai bun din tot judeţul! Apa şi curentul tot eu le-am tras până sus. Trebuie să recunosc că cel mai mult m-am dezvoltat începând cu 1994, când am beneficiat timp de zece ani de scutirea de impozit pe profitul realizat din turism. Dar tot ce am câștigat am investit în dezvoltare. Nu am împrumutat nici un leu de la nimeni 
- Ovidiu Gârbacea, pentru GSP în 2013

Citește și: 

A fost montat noul gazon pe Arena Națională! Cum arată acum cel mai mare stadion din țară

CFR, protest fără precedent: „Hațegan ne-a făcut varză, pilaf! Mergem la CCA!”

Playtech: Vești CRUNTE pentru Cristina Neagu. Medicul ei a făcut anunțul trist chiar azi...


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă