De la "Mulţi dintre ei i-ar pupa picioarele", la "Mi-a tras o palmă de faţă cu toţi!" Ce le-a spus Răducioiu spaniolilor despre Lucescu

3 luni in urmă 20

Liga 1: Chindia - Sepsi, luni, 18:00, Digi Sport 1

Liga 1: Gaz Metan - FCSB, luni, 21:00, Digi Sport 1

Dinamo Kiev - Barcelona | Ce scriu spaniolii de la Sport despre Mircea Lucescu

Spaniolii de la Sport au stat de vorbă cu Florin Răducioiu despre antrenorul ucrainenilor, Mircea Lucescu.

"E unic", a spus fostul atacant al lui Dinamo şi al echipei naţionale despre antrenorul care l-a lansat în fotbalul mare.

"La 75 de ani, Mircea Lucescu este cel mai în vârstă antrenor din Champions League şi cel mai respectat în România, unde reprezintă o adevărată instituţie, deşi nu a mai lucrat acolo de 20 de ani. Veteranul antrenor pare că are o reţetă magică care i-a permis luxul de a avea succes în timp şi spaţiu.", notează spaniolii de la Sport.

"Deşi a lucrat cu el doar la începuturile carierei de fotbalist, fostul fotbalist al lui Espanyol, Florin Răducioiu, păstrează o amintire specială a celor 5 ani în care a fost elevul lui Lucescu la Dinamo Bucureşti şi mai apoi la Brescia şi nu ezită să-l numească 'părintele său din fotbal'.", mai scrie sursa citată.

ROMANIA U 19-AUSTRIA U 19, PRELIMINARII C. E. U 19 (5.06.2014)

Florin Raducioiu.

Dinamo Kiev - Barcelona | Florin Răducioiu şi palma luată de la Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a antrenat-o pe Dinamo între 1985 şi 1990 şi l-a promovat pe Florin Răducioiu la prima echipă când acesta avea doar 15 ani. De multe ori mergea să-l ia cu maşina de la liceu pe elevul său, pentru a se asigura că nu întârzie la antrenamente, amintesc spaniolii. 

"Lucescu a fost un mentor, un profesor pentru mine. Fără el nu ajungeam fotbalist. A crezut în mine şi mi-a dat prima şansă în fotbal. M-a învăţat să joc, dar de la el am învăţat şi alte lucruri importante în viaţă.

Mi-a dat cele mai bune sfaturi în acea perioadă a carierei mele şi de la el am avut de învăţat multe lucruri. Vorbea cu mine despre muzee, despre cultură în general, nu doar despre fotbal.", a declarat Florin Răducioiu, pentru Sport.

De asemenea, fostul atacant şi-a amintit şi de corecţia primită de la "Il Luce", la returul semifinalelor Cupei Cupelor, sezonul 1989/1990, cu Anderlecht, pe fostul stadion "Lia Manoliu". Dinamo a fost eliminată atunci, după o dublă înfrângere cu 0-1.

În minutul 85 al returului, Răducioiu a fost eliminat de arbitrul întâlnirii, John Blankenstein, după ce a sărit la bătaie cu un adversar, protestând dur la adresa centralului. În momentul în care a trecut pe lângă Mircea Lucescu, antrenorul i-a dat o palmă.

"Aveam 20 de ani. Mi-a tras o palmă de faţă cu toată lumea, iar eu nu am scos niciun cuvânt, de ruşine.", şi-a amintit Răducioiu, care, la 30 de ani de la acel episod îl numeşte pe Mircea Lucescu "cel mai important antrenor al carierei".

Dinamo Kiev - Barcelona | Florin Răducioiu: "Mulţi dintre foştii jucători i-ar pupa picioarele lui Mircea Lucescu"

Drumurile celor doi s-au încrucişat din nou, la Brescia, la doi ani după ce Răducioiu plecase de la Dinamo şi avusese două sezoane modeste, la Bari şi Hellas Verona.

"Datorită lui am renăscut! De două sau trei ori pe săptămână făcea exerciţii specifice cu mine, după antrenamente. În acel sezon am crescut enorm şi apoi am semnat cu AC Milan.", a mai spus Răducioiu.

Mircea Lucescu i-a avut ca elevi de-a lungul carierei pe Pirlo, Hagi, Fernandinho, Srna, Stelea, Lupescu sau Prunea, iar Florin Răducioiu crede că "mulţi dintre aceştia n-ar ezita să-i pupe picioarele lui Lucescu".

"Din punct de vedere uman, este la fel, nu s-a schimbat. Mereu îşi doreşte să educe fotbaliştii. Îi place să stea de vorbă cu ei în autocar, la masă, în avion. Te convinge să faci lucrurile aşa cum trebuie şi se implică în viaţa ta. În fotbal, mereu a progresat, a învăţat, a evoluat, dar întotdeauna vrea jucători tehnici în echipă şi pune accentul pe organizarea tactică.", a mai spus Răducioiu.

Cu 106 meciuri în Champions League, Mircea Lucescu este al şaselea antrenor ca număr de meciuri în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, după Ferguson, Wenger, Ancelotti, Mourinho şi Guardiola. "E unic! Cred că Dinamo Kiev va fi ultima lui experienţă ca antrenor.", a conchis Răducioiu.

Etichete: mircea lucescu , florin raducioiu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă