De la mașini și case, până la facturi. Suma impresionantă cheltuită de Maradona pe cadouri în ultimii ani din viață

3 săptămâni in urmă 27

  • UCL: Liverpool - Real Madrid, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • UCL: Borussia Dortmund - Manchester City, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Conform unor documente contabile deținute de Matias Morla, fostul avocat al lui Maradona, Maradona a cheltuit nu mai puțin de 4,7 milioane de dolari pentru a oferi diverse cadouri, în perioada 2014-2020, scrie Gazzetta Dello Sport.

Suma impresionantă cheltuită de Maradona pe cadouri în ultimii ani din viață

Printre cadouri se numără mașini, case, vacanțe, asigurări medicale, mâncare, facturi sau alte servicii, iar principalii beneficiari au fost cei cinci copii ai lui Maradona (Dalma, Gianinna, Diego Jr., Jana și Diego Fernando), fosta soție Claudia Villafane și fostele partenere Veronica Ojeda și Rocio Oliva, dar și cei doi frați și cele cinci surori ale argentinianului.

Galerie Foto

În documentele citate de publicația italiană apare și o donație de 155.000 de dolari făcută de Maradona mamei fostei sale partenere, Rocio Oliva, pentru a-și cumpăra un apartament. De asemenea, 25.000 de dolari s-au dus către o mașină cumpărată unei alte foste iubite, Veronica Ojeda, iar 38.000 de dolari au fost oferiți fetelor Dalma și Gianinna pentru niște zboruri private.

Tot în arhivele avocatului apare și un împrumut al lui Maradona către fosta soție Claudia, în valoare de 900.000 de dolari.

Calculele făcute de publicația italiană sunt doar pentru perioada 2014-2020, însă presa din Argentina scrie că donațiile făcute de-a lungul vieții de Maradona sunt de ordinul zecilor de milioane de dolari.

Matias Morla: "Diego Maradona s-a simţit trădat şi furat"

Matias Morla, care a fost avocatul şi prietenul lui Diego Maradona, susţine că fiicele fostului star argentinian Dalma şi Giannina "l-au furat şi l-au abandonat în ultimii ani".

"Dacă Diego s-ar trezi şi m-ar acuza de ceva este faptul că nu am avut grijă de Rocio Oliva (fosta sa parteneră). A iubit-o pe Rocio şi a luptat până la moarte cu Dalma şi Giannina, pentru că s-a simţit trădat şi furat. Eu sunt cel care a stat cu Maradona şapte ani şi am petrecut tot atâtea sărbători de Crăciun, iar el se uita la telefon şi nu-l suna nimeni", a spus Morla într-un interviu acordat canalului America.

"Maradona a fost abandonat, a murit singur", a mai spus avocatul fostului decar al Argentinei.

Morla a mai adăugat că "Diego nu a fost niciodată nebun", chiar dacă "întotdeauna a avut probleme cu dependenţele".

Dalma şi Giannina Maradona l-au acuzat pe Matias Morla

Dalma şi Giannina Maradona l-au acuzat pe Morla că este responsabil pentru constituirea echipei medicale care l-a îngrijit pe Maradona în ultimele luni de viaţă.

"Dacă Maradona ar fi trăit, nu ar fi permis să mă atace. Înainte să moară a spus că hoţii sunt ele. Fetele nu mă aveau la inimă, pentru că le-am tăiat cărţile de credit în iunie 2014. S-au luat la bătaie pentru că l-au jefuit", a insistat Morla.

Anchetă după decesul lui Diego Maradona

Neurochirurgul Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov au fost primii vizaţi de ancheta privind decesul lui Maradona, extinsă la un psiholog şi doi infirmieri (un bărbat şi o femeie), prezenţi alături de fostul mare jucător în ultimele zile ale vieţii sale, precum şi alte două persoane: coordonatorul acestor infirmieri şi un medic coordonator al spitalizării la domiciliu.

Biroul procurorului general din San Isidro a deschis, la finele lunii noiembrie, o anchetă pentru a determina responsabilităţile în cazul morţii lui Maradona, decedat în urma unui stop cardiac pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani la reşedinţa sa din Tigre (Buenos Aires).

Procedura a fost declanşată după mărturiile celor trei fiice ale lui Maradona, Dalma, Gianinna şi Jana, şi caută să determine o eventuală neglijenţă sau imprudenţă în tratamentele medicale administrate fostului decar al naţionalei.

Operat la începutul lunii noiembrie de un hematom la cap, campionul mondial din 1986 a decedat câteva săptămâni mai târziu din cauza "unui edem pulmonar acut secundar şi o insuficienţă cardiacă cronică".

Etichete:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă