De ce vaccinarea nu poate opri valul de covid-19. Un studiu german spune ce lipsește

2 săptămâni in urmă 16

Rom├ónia se afl─â ├«ntr-un scenariu sumbru din perspectiva cazurilor de infect─âri ╚Öi, mai ales, din cauza presiunii pe sistemul medical. Din p─âcate medicii trag semnale de alarm─â privind lipsa locurilor libere din spitale, de la ATI ╚Öi chiar de la morg─â, acolo unde decesele ├«nregistrate au dep─â╚Öit capacitatea de stocare. Din p─âcate, nici Germania nu st─â mai bine la num─ârul infect─ârilor, astfel c─â, ├«n urma unui studiu publicat mar╚Ťi, s-a comunicat c─â aceast─â ╚Ťar─â ar putea ajunge ╚Öi la 400.000 de cazuri pe zi, ceea ce ar conduce la saturarea sistemului medical german.

Solu╚Ťiile pentru ├«mpiedicarea cre╚Öterii infect─ârilor

Studiul publicat mar╚Ťi ╚Öi citat de Agerpres a fost efectuat de societatea de consultan┼ú─â informatic─â Netschek ├«n cooperare cu universit─â┼úile din Munster ┼či Potsdam. Ipotezele de la care a pornit aceast─â cercetare au fost acelea potrivit c─ârora, din var─â, num─ârul contactelor ├«ntre oameni a crescut foarte tare.

De asemenea, în octombrie, cazurile au explodat, perioadă care coincide cu scăderea temperaturilor și creșterea considerabilă a socializării între oameni în spaţii închise.

Pentru realizarea acestui studiu a fost nevoie de combinarea datelor epidemiologice cu algoritmii de prognoz─â asupra evolu┼úiei pandemiei. Astfel, s-a constatat c─â un ritm similar al cre╚Öterii infect─ârilor cu Covid-19 ar duce la saturarea sistemului medical german ├«n scurt timp. De asemenea, autorii cercet─ârii au explicat c─â, ├«n ciuda dubl─ârii ritmului actual al vaccin─ârii, ar reu┼či doar plafonarea la circa 300.000 a cazurilor zilnice de COVID, sau la 200.000 pe zi ├«n cazul unei tripl─âri a ritmului vaccin─ârii, potrivit agen╚Ťia EFE, preluat─â de Agerpres.

├Än concluzie, studiul indic─â faptul c─â, pentru a stopa acest al patrulea val al pandemiei prin care trece ├«n prezent Germania, este nevoie de o reducere a contactului ├«ntre oameni, la cel pu╚Ťin jum─âtate, restric╚Ťie aplicat─â ├«n paralel cu accelerarea vaccin─ârii ╚Öi testarea ├«n mas─â a popula┼úiei, pentru a identifica persoanele care pot transmite virusul.

 

The post De ce vaccinarea nu poate opri valul de covid-19. Un studiu german spune ce lipsește appeared first on IMPACT.

Cite┼čte Articolul ├Äntreg pe Surs─â