De ce și când să schimbi orașul pentru copilul tău

3 săptămâni in urmă 17

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 15:36

30 citiri

Formarea unei familii este în prim-planul multor tineri care doresc să facă un pas important în viața personală. Decizia de a avea primul copil vine cu o serie de responsabilități pline de aventură și provocări noi. Însă, în prezent, există o preocupare din ce în ce mai mare: mediul în care se dezvoltă copilul. Din cauza poluării și a unui stil de viață stresant, îndepărtarea de orașele mari ale țării este un pas pe care îl poți face pentru copilul tău.

Iată câteva motive și sfaturi pentru acest pas important, pe care merită să-l iei în considerare:

O viață mai aproape de natură și de aer curat

Mulți părinți sunt puși în fața unor alegeri esențiale privind stilul de viață pe care cel mic îl va avea zilnic. Viața într-un oraș mare implică trafic greu, stres, dar și mai multe noxe care poluează aerul. Dacă ești preocupat de calitatea aerului și de felul în care aceasta poate afecta sănătatea copilului, merită să iei în considerare mutarea într-un oraș mai liniștit, mai aproape de natură.

Caută chirie Sibiu pentru a descoperi ofertele de pe piață într-un oraș care se bucură de un nivel mai bun de trai din perspectiva gradului de poluare. Apropierea de păduri, munte și alte atracții pitorești poate deveni un avantaj pentru întreaga familie, în special odată ce vei începe să-l înveți pe cel mic despre lumea din jur.

Mai multe oportunități

Mutarea într-un oraș diferit poate fi încurajată și de oportunitățile speciale pe care copilul tău le-ar avea. De la grădinițe, școli și licee cu un program special sau cu specializări pe care cel mic și-ar dori să le urmeze, la universități de care va fi mai aproape odată cu vârsta potrivită, toate acestea pot deveni motive importante.

Cu cât faci mai devreme o schimbare pentru viitorul copilului, cu atât va fi mai ușor să se acomodeze la o nouă viață, noi prieteni și locuri cu care este nevoit să se familiarizeze. Oferă-i oportunitatea de a se aventura și de a-și dezvolta pasiunile.

Dacă ai posibilitatea să te muți, acest pas poate deveni esențial în viitorul său.

Când este important să faci acest pas

Mutarea trebuie să fie o decizie de familie, pe care o faci alături de partener. Consultarea cu cei dragi este importantă, în special dacă te muți mai departe de aceștia. Poți face mutarea înainte de a avea primul copil, în special dacă ritmul cotidian al orașului în care locuiești te afectează considerabil. De asemenea, noile oportunități de muncă pentru părinți sunt la fel de importante pentru o viață de familie echilibrată.

Dacă îți dorești să faci o schimbare de efect în viața de zi cu zi, iar mutarea într-un alt oraș reprezintă o opțiune, ia în considerare efectele pe care le va avea asupra copilului. Asigură-te din timp că există suficiente oportunități pentru întreaga familie și ține cont de provocările care pot apărea pe parcurs. Nu uita că celui mic îi va fi mai greu să se adapteze la schimbări mari constante, așa că ia o decizie de care este sigură întreaga familie.

În urma intensificării poluării din marile orașe și a stilului de viață agitat, a devenit ceva obișnuit ca părinții să caute alternative sănătoase pentru copiii lor. Un studiu din 2018 arată că părinții din Marea Britanie luau în considerare calitatea aerului chiar și pentru a alege școala copiilor lor. În acest ritm, cei mai mulți părinți vor opta pentru alternative care oferă un trai relaxat și care încurajează sănătatea.

Citeste si:

Grindeanu susține că Marcel Ciolacu ar trebui să fie propunerea de premier. Ce funcție i-ar reveni lui Cîțu în viziunea PSD

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat vineri, 5 noiembrie, că propunerea de premier al partidului ar trebui să fie Marcel Ciolacu. Același semnal a fost dat și cu o zi în urmă...

 „Prima opțiune trebuie să fie un guvern cu USR şi UDMR”

Liderul filialei judeţene Iaşi a PNL Alexandru Muraru a transmis vineri, 5 noiembrie, un mesaj video în care afirmă că prima opțiune pentru liberali pentru guvernare ar trebui să fie...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă