De ce se opune Florin Cîțu impozitării marilor averi. Scuza lui îi va înfuria pe români

2 săptămâni in urmă 11

Florin Cîțu se opune impozitării marilor averi. Președintele PNL spune că nu este de acord cu o astfel de măsură, propusă de social democrați.

Florin Cîțu nu vrea impozarea marilor averi

Fostul premier Florin Cîțu a declarat, după prima zi de negociere pe programul de guvernare cu PSD, că partidul din care face parte nu este de acord cu impozitarea marilor averi.

El a spus că este de acord cu creșterea pensiilor, salariilor și a alocații, dar aceste majorări trebuie făcute în contextul deficitului bugetar.

Politicianul spune că în țara noastră orice venit este deja impozitat și că o măsură care îi vizează pe cei cu mulți bani este o penalizare suplimentară a cuiva care „a muncit și a acumulat active”.

„În România, orice venit este deja impozitat. Este vorba dacă vrem să penalizăm suplimentar pe cineva că a muncit și a acumulat active. Mi nu mi se pare normal acest lucru. Dacă e vorba de evaziune fiscală, bineînțeles că sunt de acord.

Nu sunt de acord ca românii care muncesc, își asumă riscuri, investesc, au plătit impozite, să venim după să spunem să mai plătiți ceva că asta înseamnă justiție socială”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul interimat spune că nu trebuie modificat peste noapte Codul Fiscal și a asigurat că taxele nu vor fi crescute.

Premierul interimar: „Nu voi crește taxele în această guvernare”

Liderul PNL precizează că modelul economic al guvernării trecute a fost unul bun, pentru că a fost bazat pe investiții.

„În ceea ce privește Codul Fiscal, lucrurile nu se pot întâmpla peste noapte. Eu am spus de la început că eu nu voi crește taxele, că nu vom crește taxele în această guvernare.

Am arăta că schimbarea paradigmei în care am alocat resurse pentru investiții au adus bani la bugetul de stat. Este un model economic care funcționează.

Nu cred că acest model economic trebuie schimbat astăzi. În același timp sunt discuții despre creșterea pensiilor, a salariilor, a alocațiilor, și am spus că o vom face, în contextul traiectoriei deficitului pe care deja am anunțat-o. Orice creștere trebuie să vedem dacă se încadrează în deficitul pentru anul viitor.

Altă soluție ar fi să luăm bani de la investiții și eu nu sunt de acord cu asta. Vom vedea dacă putem să mergem cu o creștere mai mare a pensiilor. Noi nu ne opunem, dar toate trebuie judecate în contextul acesta economic, nu să facem acum niște creșteri populiste și după să tăiem”, a spus președintele PNL.

The post De ce se opune Florin Cîțu impozitării marilor averi. Scuza lui îi va înfuria pe români appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă