De ce se joacă Atletico – Chelsea pe Arena Națională? „Simeone a vrut aici! Bucureștiul e un oraș frumos!” Detalii despre evenimentul începutului de an

2 luni in urmă 1

Gică Craioveanu spune că un cuvânt greu în decizia ca meciul dintre Atletico Madrid și Chelsea, din optimile Ligii Campionilor, să se joace la București i-a aparținut lui Diego Simeone. Argentinianul a fost pe banca spaniolilor și la finala Cupei UEFA din 2012, atunci când madrilenii au câștigat trofeul în fața celor de la Bilbao.

Federația Română de Fotbal a anunțat, printr-un comunicat oficial, că partida Atletico Madrid – Chelsea, contând pentru manșa tur a optimilor Ligii Campionilor, se va juca la București, pe Arena Națională.

Decizia luată de cei de la UEFA împreună cu Atletico și cu ajutorul FRF vine în contextul în care delegația englezilor are interzis în Spania, din cauza pandemiei de coronavirus. Atletico – Chelsea nu va fi singurul meci care se va juca pe un alt stadion decât cel stabilit inițial. Leipzig – Liverpool se va disputa la Budapesta.

De ce se joacă Atletico – Chelsea pe Arena Națională? „Simeone a vrut aici! Bucureștiul e un oraș frumos!”

„Chiar vorbeam aseară despre faptul că Ateltico și-ar dori să dispute meciul la București. Cred că cea mai importantă decizie, și decizia finală, de fapt, a fost a lui Simeone.

El și-a dorit să se joace la București, ținând cont de faptul că acum câțiva ani a câștigat Europa League acolo.

I-a plăcut foarte mult atmosfera, i-a plăcut orașul, pentru că Bucureștiul este un oraș frumos. Sper să fie un gazon bun și să nu dezamăgim, să facem o impresie bună”, a declarat Gică Craioveanu pentru AS.ro.

FRF a anunțat că autoritățile din România și UEFA au ajuns la o înțelegere pentru ca partida tur dintre Atletico Madrid și Chelsea să se joace pe Arena Națională, însă fără spectatori.

„Ca urmare a restricțiilor impuse delegației din Marea Britanie pe teritoriul Spaniei, gazdele jocului Atletico Madrid – Chelsea împreună cu UEFA au decis, cu aprobarea autorităților din țara noastră și cu sprijinul FRF, ca partida să fie mutată pe Arena Națională din București.

Arena Națională, 54.000 de locuri, a fost selectată pentru a găzdui acest joc fiind deja inclusă în circuitul UEFA EURO 2020 care va începe peste 4 luni. Pe acest stadion se vor disputa patru partide de la EURO, trei din grupa C și o optime de finală. De asemenea, Arena va găzdui jocuri la Campionatul European U21 din 2023. În 2012, pe stadionul din Capitală a fost organizată finala Europa League, câștigată de Atletico Madrid în fața lui Athletic Bilbao.

La Arena Națională a fost deja formată echipa de organizare ”EURO 2020 la București” care, împreună cu departamentul Evenimente FRF, va sprijini UEFA pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a evenimentului din Liga Campionilor”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Meciul din manșa tur a optimilor Ligii Campionilor este programat marți, 23 februarie 2021, de la ora 22:00, și se va disputa fără spectatori.

The post De ce se joacă Atletico – Chelsea pe Arena Națională? „Simeone a vrut aici! Bucureștiul e un oraș frumos!” Detalii despre evenimentul începutului de an appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă