De ce pandemia se termină în 2022. Specialiștii britanici ne luminează

3 săptămâni in urmă 19

Pandemia de Covid-19 a schimbat complet percepția lumii asupra vieții, astfel încât, pentru mulți dintre noi revenirea la normalitate pare un vis aproape imposibil de îndeplinit. Deși este greu de crezut, oamenii de știință de la Cambridge vin cu vești bune, astfel că în anul 2022, pandemia de Covid-19 ar putea să se termine, iar oamenii să revină la viața de dinainte.

Factorii care contribuie la sfârșitul pandemiei

Deși următoarele luni se anunță extrem de tensionate și tot mai multe țări se tem pentru efectele devastatoare ale valului cinci, oamenii de știință și epidemiologii vin cu vești bune pentru omenire. Potrivit acestora, coșmarul pandemiei ar putea lua sfârșit în acest an, în timp ce virusul va deveni endemic, la fel ca și gripa.

Astfel, infecția cu Covid-19 va putea fi tratată cu antiviralele care vor vindeca pacienții bolnavi. În plus, vaccinurile eficiente, reducerea internărilor în spitale și administrarea din timp a antiviralelor vor contribui semnificativ la combaterea pandemiei.

Epidemiologistul Raghib Ali a explicat că, în ciuda numărului mare de infectări, anul 2022 are toate șansele să marcheze finalul pandemiei, chiar dacă virusul va mai exista printre noi, potrivit the guardian.com.

„Luna ianuarie a anului trecut a fost poate cea mai întunecată perioadă a pandemiei din Marea Britanie, atunci când zeci de mii de oameni au fost internați în spital, în timp ce alte mii de persoane și-au pierdut viața în fiecare săptămână.

Acum, majoritatea dintre noi suntem bine protejați datorită vaccinurilor extrem de eficiente, astfel că avem un risc individual mult mai mic de a ajunge în spital.

Combinarea vaccinurilor, dar și o mai bună cunoaștere a modului de tratare a infecției de Covid-19 influențează în mod pozitiv ratele de spitalizare, cât și cele de deces, care au scăzut cu peste 80%.

Și mai mult, spre deosebire de anul trecut, copiii noștri se întorc la școală în această săptămână, sectorul HoReCa este deschis și, în plus, ne putem întâlni cu prietenii și familiile.”, a transmis medicul.

The post De ce pandemia se termină în 2022. Specialiștii britanici ne luminează appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă