De ce nu vrea Cristi Borcea să revină la Dinamo: ”Ce să caute înapoi, să se ducă la puşcărie?”

1 lună in urmă 21

Liga 1: FCSB - FC Voluntari, vineri, 20:00, Digi Sport 1

Liga 1: Chindia Târgoviște - Academica Clinceni, vineri, 17:00, Digi Sport 1

Cristi Borcea este numele care s-a aflat pe buzele tuturor, dar fostul acționar al alb-roșiilor a anunțat că preferă să stea departe de fotbal după ce a petrecut mai mulți ani la închisoare.

Iar Dumitru Dragomir a dezvăluit motivul pentru care Cristi Borcea nu ar mai fi dispus să se mai implice la echipa sa de suflet.  

”Borcea este unul dintre unul dintre cei mai mari conducători pe care i-a avut fotbalul românesc. E atât de inteligent, are în minte să facă bani. Nu e academician. La fel şi Becali. Amândoi au făcut puşcărie nevinovaţi.

Dacă te duci nevinovat ce să mai cauţi? Înseamnă că eşti nebun. Fotbalul e ca o puşcărie. E posibil aşa ceva? Ce ţară e asta? În nicio ţară bananieră nu s-a întâmplat asta. Ce să caute Borcea înapoi, să se ducă la puşcărie?”

a declarat fostul președinte al Ligii pentru realitateasportiva.net.

Cum a prevestit Borcea colapsul la Dinamo: "E în moarte clinică. Într-o lună i se ia oxigenul, nu va mai fi nimeni și nimic"

Cristi Borcea deplânge situația în care a ajuns echipa sa de suflet, Dinamo.

Fostul acționar din Ștefan cel Mare e a negat că ar dori să se implice din nou la echipă, deși erau voci care spuneau că urmează să se ducă la Guvern pentru o întrevedere în rezolvarea situației construirii unui nou stadion.

"Sunt la Cetate, la Craiova, la agricultură, sunt cu Gigi Nețoiu. Deci e exclus. E aceeași dragoste pentru mine. Era tensiunea acumulată cât nu am avut conducători. Înainte de meciuri și după meciuri erau acele momente cu tristețe, cu bucurie, care ne făceau viața mult mai frumoasă.

Am văzut prin presă că mâine mă duc la Guvern. Nu am nicio legătură. Patrick poate să meargă, dar eu nu am nicio treabă. Discut cu Nețoiu despre momentele fumoase și despre cele grele", a spus Cristi Borcea la Liga Digi Sport.

Borcea: "Nimeni nu poate salva Dinamo, chiar dacă are 500 de milioane. Asta e soluția"

Cristi Borcea a recunoscut că singura soluție pentru salvarea lui Dianmo este falimentul. Oricât de tragic ar suna, fostul acționar din Ștefan cel Mare nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume.

"Au fost atâtea trofee, nu au fost nici pe vremea lui Ceaușescu atâtea. Pentru mine e o tristețe dublă. Eu am și condus-o, am și fost în galerie de la 9 ani. Am avut o perioadă cu Dinamo, când era la desființare, când era Cornel Dinu, în 1995.

Dacă nu venea nea Cornel, era desființată. Și știu prin ce am trecut. Vorbeam cu nea Cornel aseară, că atunci era o situație foarte grea, dar acum e o situație pe care nu o mai poate salva nimeni. Singura soluție e să se facă un stadion și să pornească de jos.

Nimeni, indiferent cât are, 200, 300, 500 de milioane, nu riscă să bage 10 milioane, să ajungă pe zero, să mai bage 10 ca să termine campionatul și apoi să mai bage 10 că poate intră în play -off. Deci e exclus.

Nu retrogradare, ci faliment. Jucătorii străini au venit pentru bani. Salariile care s-au făcut la Dinamo...v-am spus despre ele", a explicat Borcea.

Lipsa stadionului, marea problemă a lui Dinamo

Momentul în care Dinamo va renaște va acela în care va avea un stadion nou. O spune și Cristi Borcea, care confirmă spusele mai multor persoane importante din fotbal.

"Am auzit de inițiativa foștilor fotbaliști și e un lucru extraordinar. Pentru stradion luptă fiecare dinamovist. Ăsta e cel mai mare of. Când va avea stadion, va avea și echipă competitivă pentru campionat și Europa.

Adu-ți aminte că am spus-o acum câțiva ani, că Dinamo, fără stadion, nu are viitor. Ceea ce fac foștii jucători și suporterii, demersuri pentru un stadion, asta e salvarea și renașterea lui Dinamo.

Dinamo e în moarte clinică de 3-4 ani. Într-o lună i se ia oxigenul, nu va mai fi nimeni și nimic la club. Uite, Craiova a renăscut și a redevenit puternică cu un stadion nou. Rapid, la fel, a renăscut și o să vezi că va deveni o forță. Dinamo e în cea mai grea perioada din istoria clubului", a precizat Borcea.

Fiul lui Cristi Borcea, Patrick, poate investi la Dinamo

Cristi Borcea i-a făcut praf pe așa-zișii investitori spanioli de la Dinamo, reprezentați de Pablo Cortacero.

"Păi ce investitori? Să vii să îți asumi, să faci poze și să desființezi un club?! Singura variantă este dacă se ia de la zero. Eu niciodată nu mai vin, dar pe Patrick poate da, poate o să-l vedeți, că el e tânăr", a spus Borcea.

Etichete: dumitru dragomir , cristi borcea , situatie dinamo , cristi borcea dinamo
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă