De ce nu trebuie să ţii telefonul mobil în dormitor. Toți românii fac această greșeală majoră

4 luni in urmă 20

Telefonul mobil a devenit un accesoriu la care oamenii nu renunță ușor, ba chiar mulți dintre ei îl iau atunci când merg la culcare, lucru care îi poate expune multor probleme de sănătate. Potrivit unor studii de specialitate, spațiul de odihnă nu este compabilit cu telefonul mobil.

Specialiștii recomandă să nu mai ții telefonul mobil în dormitor. Ce probleme aduce această greșeală

Lumina albastră emisă de ecranul telefonului suprimă producția de melatonină, drept pentru care este recomandat să atașezi un filtru de lumină albastră la ecranul telefonului, dacă dorești să îl folosești seara, pentru a crește cantitatea de lumină galbenă. De asemenea, un alt sfat prețios este ca, înainte cu o oră de a merge la culcare, să eviți să privești în ecranul telefonului, pentru a avea condițiile optime pentru un somn liniștit.

Unul dintre efectele cunoscute ale acestui gadget este că îți poate deteriora vederea, în special dacă privești spre ecranul lui seara sau noaptea, pentru că lumina naturală nu mai echilibrează situația.

În cadrul studiilor de specialitate, folosirea telefoanelor mobile în pat a fost corelată cu reducerea fazei REM a somnului, etapă a odihnei care asigură refacerea organismului. Ea joacă un rol critic pentru păstrarea amintirilor pe termen lung, stimulează creativitatea și rezolvarea problemelor complexe.

Lipsa somnului ne poate înnebuni

Omul trebuie să doarmă între cinci și opt ore pe noapte pentru ca organismul să fie odihnit din toate punctele de vedere. Numărul de ore de somn diferă de la o persoana la alta. Depinde de munca sau vârsta pe care o are. Dar ce ne facem dacă toate nopțile noastre sunt prea scurte? Și nu pentru că am petrece mult, ci pentru că nu avem timp de somn. Nu e bine deloc, spun specialiștii, pentru că ne vom îmbolnăvi de oboseală cronică, iar de asta se scapă doar cu pshioterapie și medicamentație.

Somnul prelungit ne poate îmbolnavi

Unele persoane au ridicat somnul la rang de hobby. Este vorba despre cei care declară că, dacă nu dorm cel puțin 10 ore pe noapte, nu sunt buni de nimic. De cealaltă baricadă stau cei care, după câteva ore de odihnă, se simt perfect odihniți și o pot lua de la capăt. Medicii spun că cel mai bine ar fi să dormim 8 ore, cu condiția să nu ne culcăm după miezul nopții. Tot ei ne atrag atenția că obiceiul de a dormi mult este semn că suferim de ceva boli și este cazul să mergem la un control.

The post De ce nu trebuie să ţii telefonul mobil în dormitor. Toți românii fac această greșeală majoră appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă