De ce nu stă Roger Federer la Monte Carlo, ca Djokovic sau alți jucători de top

1 săptămână in urmă 17

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 08:48

231 citiri

De ce nu stă Roger Federer la Monte Carlo, ca Djokovic sau alți jucători de top

Chiar dacă nu se bate cu pumnul în piept, elvețianul Roger Federer poate fi considerat mai naționalist ca sârbul Novak Djokovic.

Monte Carlo este un paradis din punct de vedere al taxelor, așa că nu e de mirare că jucători de top, precum Djokovic sau Zverev, au ales să locuiască aici.

Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Grigor Dimitrov sunt doar câțiva dintre jucătorii de clasă care și-au stabilit reședința la Monte Carlo.

Dacă în țările lor impozitele pot ajunge și până la 30 la sută, scrie Essentially Sports, la Monte Carlo nu există impozit pe venit sau supraimpozitarea marilor averi.

Există însă și excepții, unele notabile. Roger Federer, scrie sursa citată, locuiește la Zurich, în Elveția și a devenit ambasador al turismului în țara sa.

"Cred că e un moment potrivit pentru mine să fac asta. Știu ce înseamnă turismul, ce înseamnă hoteluri, restaurante. Simt că trebuie să intervin și să îmi ajut țara. Am reprezentat mereu Elveția și mi-am adus contribuția pentru a deveni ambasador al țării. Dar pentru mine o misiune oficială este un lucru plăcut", a spus Federer.

Cât a economisit Djokovic

Essentially Sports scrie că Novak Djokovici ar fi plătit taxe de 20 la sută dacă stătea în Serbia. Din veniturile sale din tenis de 143 de miioane de dolari, ar fi trebuit să cedeze 29 de milioane de dolari. Bani pe care i-a economisit locuind la Monaco.

Citeste si:

Cazul Djokovic, o făcătură mediatică cu țintă precisă

Tentația de a-i controla pe alții este și instinctivă și deosebit de puternică. Ea se atenuează cu vârsta și mai ales cu multiplicarea eșecurilor de a-i face pe alții să creadă, să...

Autoritățile australiene anchetează vizele mai multor sportivi străini după cazul Djokovic

Karen Andrews, ministrul de Interne al Australiei, a anunţat, vineri, că sunt anchetate vizele mai multor sportivi străini, în contextul problemelor pe care le are în această perioadă Novak...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă