De ce nu poartă Prințul Harry ținută militară la înmormântarea Reginei, deși la "Priveghiul prinților" i s-a permis acest lucru

1 săptămână in urmă 15

Ana Iorga a explicat, la Antena 3, de ce Prințul Harry nu a fost îmbrăcat astăzi în uniformă, deși la "Priveghiul prinților" i s-a permis acest lucru.

El și prințul Andrew vor fi singurii care trebuie să respecte protocolul care le interzice ținuta militară, astăzi.

"I s-a permis, la Priveghiul prinților, să poarte uniformă, însă el, renunțând să-și asume rolurile de membru activ al familiei regale, nu mai are dreptul să poarte uniformă. S-au făcut anumite concesii. Asta arată o căldura, apropiere, prietenie, însă iată că nu și astăzi. Astăzi era foarte important.

Pentru că am vorbit de ținute, aș vrea să adaug ținuta domnilor. S-a vorbit foarte mult despre faptul că negru nu este predominant. Domnii poartă morning coat, acea jachetă mai lungă cu pantaloni gri. Este ținuta de ceremonial, ținută foarte formală, însă de zi, pe care o vedem și la căsătoriile regale.", a explicat Ana Iorga.

Purtătorul de cuvânt al Ducele de Sussex a declarat că acesta "va purta un costum de dimineață în timpul evenimentelor în onoarea bunicii sale".

Harry și Andrew sunt singurii dintre copiii și nepoții Reginei care au luptat într-un război.
 

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă